Una de les ecologistes mentre era expulsada de la junta d'accionistes de Shell (Reuters/Ron Bousso)

"Shell, ves a l'infern i no en tornis": activistes pel clima irrompen a la junta d'accionistes

Els ecologistes han protestat a l'entrada i també dins de la mateixa sala on els directius presentaven els comptes anuals
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Ecologia

L'assemblea anual d'accionistes de la companyia petroliera Shell a Londres ha estat interrompuda per un centenar d'activistes climàtics. Els ecologistes han protestat primer a la porta de l'edifici, però després han pogut accedir fins a la mateixa sala on els directius presentaven els comptes anuals i hi ha hagut moments de tensió i aldarulls.

Els manifestants han demanat que la companyia aturi els negocis petroliers i gasístics, que aquest any han generat uns beneficis de 8.700 milions de dòlars. L'empresa ha registrat un fort augment d'ingressos durant el primer trimestre de l'any, gràcies a la recuperació dels preus del cru.

La companyia britànica fa temps que està en el punt de mira de grups ecologistes. Alguns han aconseguit fins i tot tenir representació a la junta d'accionistes.

Aquest dimarts, durant la protesta, s'han sentit càntics de "Go to hell, Shell, and don't you come back no more" ("Shell, ves a l'infern i no en tornis"), una versió de la cançó "Hit the road", de Ray Charles. Mira aquí les imatges de la mobilització:

 

ARXIVAT A:
Energia Regne Unit Ecologia Medi ambient
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut