Un logotip de la firma sueca H&M
Un logotip de la firma sueca H&M

Shein, sota l'ombra del plagi: H&M la denuncia per copiar els seus dissenys

El gegant xinès de la moda low-cost acumula desenes de denúncies per plagi, sobretot als Estats Units

AgènciesActualitzat

La cadena multinacional H&M ha demandat el gegant xinès de la moda low-cost en línia Shein per una presumpta infracció contra els drets d'autor dels dissenys de la firma sueca. La denúncia ha estat presentada a Hong Kong i H&M reclama al jutge que freni aquest tipus d'actuacions.

En la causa, H&M ha aportat com a proves una sèrie de fotos d'articles com banyadors o jerseis. Les fotografies es van fer públiques després de l'audiència que es va celebrar el 21 de juny al Tribunal Superior de Hong Kong amb relació a aquest cas.

Entre els acusats hi ha Zoetop Business Co., entitat amb seu a Hong Kong i anterior propietària de la marca xinesa, i Shein Group Ltd., segons l'interlocutòria de citació al qual ha tingut accés Bloomberg News. Hi haurà una nova audiència judicial el 31 de juliol.

La marca sueca manté que Shein ha copiat els seus dissenys en múltiples ocasions. Per la seva part, des del fabricant xinès no han volgut fer declaracions sobre el cas.

Desenes de demandes contra Shein als Estats Units

Només aquest any, als Estats Units s'han presentat una dotzena de demandes contra Shein per violacions de la propietat intel·lectual.

L'any passat, una investigació de The Wall Street Journal ja va revelar que, en aquell moment, Shein acumulava una cinquantena de demandes per plagi en els darrers tres anys.

Així, per exemple, el gener de l'any passat van arribar a un acord amb el propietari dels drets d'autor de Nirvana, després d'haver fet servir la imatge d'almenys dos àlbums de la banda.

Shein va utilitzar la imatge d'una botiga de Bershka per anunciar una pop-up store a Barcelona
Shein va utilitzar la imatge d'una botiga de Bershka per anunciar una "pop-up store" a Barcelona (Europa Press)

Una imatge d'una botiga de Bershka per anunciar-ne una de Shein

Sense anar més lluny, fa uns dies el gegant de la moda low-cost Shein feia servir en la seva newsletter una fotografia d'una botiga de Bershka per anunciar que obriria una botiga efímera, una "pop-up store", a Barcelona a finals de juliol.

Des d'Inditex, empresa propietària de Bershka, es van limitar a confirmar que la imatge, efectivament, era d'una botiga de Bershka ubicada a Barcelona.

ARXIVAT A:
Moda
Anar al contingut