Shein és una marca xinesa de moda ràpida
Shein és una marca xinesa de moda ràpida (Reuters)

Shein demanda Temu i l'acusa de copiar els seus dissenys

El gegant xinès de la moda ultraràpida demanda el seu rival per robatori de secret industrial, falsificació, violació del dret intel·lectual i publicitat enganyosa

El gegant xinès de la moda ultraràpida Shein ha demandat el seu rival Temu. L'empresa l'acusa de copiar els seus dissenys, una pràctica per la qual, precisament, moltes marques han denunciat Shein, i demana que se celebri un judici amb jurat per determinar una compensació per danys.

Segons la demanda de 80 pàgines interposada en un tribunal de Washington DC, Shein acusa Temu d'executar una "trama" de robatori de secret industrial, falsificació, violació de dret intel·lectual i publicitat enganyosa per "infiltrar-se" als Estats Units, i assegura que el seu rival perd diners amb cada venda.

"Temu atreu els consumidors dels EUA per descarregar i usar la seva aplicació mòbil amb la promesa de preus extremadament baixos, però Temu no treu benefici de la venda d'aquests productes, tan barats que ha de subsidiar cada venda, i perd diners en cada transacció", indica Shein.

Shein diu que Temu encoratja els venedors de la seva plataforma a infringir la propietat intel·lectual dels altres i a vendre productes falsificats o de baixa qualitat. A més considera que Temu controla els preus d'aquests béns i, a més, impedeix que siguin retirats si s'admet que són còpies.

A part d'això, acusa el rival de "robatori de secrets" per part d'un empleat, la qual cosa li va permetre identificar els productes més venuts de la plataforma de Shein juntament amb informació interna de preus.

El copiador copiat

Shein afronta des de fa anys acusacions per copiar dissenys de conegudes marques de moda com ara Uniqlo, H&M, Ralph Lauren, Adidas o Puma i així com d'artistes i artesans.

No és la primera vegada que les plataformes de comerç electrònic xineses batallen als EUA a través de les seves matrius corporatives. De fet, a finals de l'any passat Temu ja va acusar Shein d'infringir el seu copyright i d'intimidar els seus proveïdors perquè fessin acords exclusius.

ARXIVAT A:
ModaComerç
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut