Hiroyuki Sanada sosté l'Emmy a millor actor protagonita per "Shōgun", gran triomfadora amb 18 guardons (Reuters/Mike Blake)

"Shōgun" triomfa amb 18 premis Emmy i "Hacks" desbanca "The Bear" com a millor comèdia

"The Bear" només rep quatre premis: millor actor protagonista per a Jeremy Allen White, millor actor i actriu de repartiment per a Ebon Moss-Bachrach i Liza Colón-Zayas, respectivament, i a la millor direcció

Redacció/agènciesActualitzat

"Shōgun" era la gran favorita i ha triomfat aquesta matinada en la gala dels Emmy, els premis més importants de la televisió nord-americana, que s'ha fet a Los Angeles. 

La sèrie, una història èpica situada al Japó feudal, ha guanyat quatre guardons: el més important, el de millor sèrie dramàtica. Anna Sawai i Hiroyuki Sanada s'han endut els premis a millor actriu i actor protagonistes d'aquesta categoria i són els primers actors japonesos a guanyar un Emmy. La sèrie també ha aconseguit el premi a millor direcció

Sanada ha destacat la unió de cultures que representa aquesta sèrie: "És un projecte somiat, que uneix l'est i l'oest amb molt de respecte. 'Shōgun' m'ha ensenyat que quan treballem junts podem fer miracles. Junts podem crear un futur millor", ha dit en recollir el premi. 

Anna Sawai i Hiroyuki Sanada, els primers actors japonesos a guanyar un Emmy (Reuters/Mike Blake)

Comptant els premis tècnics, que es van entregar la setmana passada, "Shōgun" s'ha endut 18 premis Emmy, aconseguint el rècord de la sèrie amb més guardons de la història, en una sola temporada.

"Hacks" desbanca "The Bear" com a millor comèdia 

La sorpresa de la nit l'ha donat "Hacks", que s'ha imposat com a millor sèrie de comèdia, desbancant "The Bear", l'altra favorita de l'edició.

"Hacks" és una història sobre una monologuista llegendària en hores baixes i una guionista jove que no troba feina. El seu creador, Paul Downs, ha reivindicat més diversitat a les pantalles, sobretot pel que fa a l'edat dels protagonistes, ja que quan van plantejar la sèrie amb dues dones, una de més de 60 anys, ell mateix va dir: "No sabem si la vendrem."  

"Hi ha un 20% de població de més de 60 anys, però només representa el 3% dels personatges a la televisió i vull que n'hi hagi més, perquè soc un bon actor secundari jove, però vull ser un gran protagonista de vell." 

Justament la protagonista, la veterana Jean Smart, s'ha endut el premi a millor actriu de comèdia. I una altra veterana, Jodie Foster, ha guanyat el premi a millor actriu de minisèrie per "True detective: night country".

L'actriu Jean Smart guanya l'Emmy a millor actriu de comèdia per "Hacks" (Reuters/Mike Blake)

"The Bear", la gran favorita a millor comèdia, s'ha quedat sense el premi principal i s'ha hagut de conformar amb quatre estatuetes: la més important, la de millor actor protagonista per a Jeremy Allen White, a més dels premis a millor actor i actriu de repartiment per Ebon Moss-Bachrach i Liza Colón-Zayas, respectivament, i el de millor direcció. 

Tots dos actors han guanyat el seu segon Emmy, repetint els mateixos de l'edició passada que es van atorgar al gener després de les vagues laborals de Hollywood. I per sorpresa, Liza Colón-Zayas va aconseguir el primer Emmy, davant de contrincants llegendàries com Meryl Streep i Carol Burnett.

Juntament amb els Emmys tècnics, "The Bear" ha sumat 11 estatuetes.

 

I l'altra gran guanyadora ha estat "Mi reno de peluche", amb quatre premis, entre els quals el de millor minisèrie. En aquesta categoria, va triomfar amb premis principals: el de millor actor per a Richard Gadd, millor actriu de repartimentper a Jessica Gunning i millor guió

Richard Gadd i Jessica Gunning, protagonistes de "Mi reno de peluche", que ha obtingut quatre premis (Reuters/Mario Anzuoni)

Aquesta és la llista dels guanyadors de les principals categories d'aquesta 76a edició dels premis Emmy (enllaç de la llista completa):

► Millor sèrie dramàtica: "Shōgun"

► Millor comèdia: "Hacks"

► Millor minisèrie: "Mi reno de peluche"

► Millor actor en una sèrie dramàtica: Hiroyuki Sanada per "Shōgun"

► Millor actriu en una sèrie dramàtica: Anna Sawai per "Shōgun"

► Millor actor de comèdia: Jeremy Allen White per "The Bear"

► Millor actriu en una comèdia: Jean Smart per "Hacks"

► Millor actor en minisèrie: Richard Gadd per "Mi reno de peluche"

► Millor actriu en una minisèrie: Jodie Foster per  "True detective: night country"

► Millor actor secundari en una sèrie dramàtica: Billy Crudup per "The morning show"

► Millor actriu secundària en una sèrie dramàtica: Elizabeth Debicki per "The Crown"

► Millor actor secundari en una comèdia: Ebon Moss-Bachrach per "The Bear"

► Millor actriu secundària en una comèdia: Liza Colón-Zayas per "The Bear"

► Millor actor secundari en una minisèrie: Lamorne Morris per "Fargo"

► Millor actriu secundària en una minisèrie: Jessica Gunning per "Mi reno de peluche"

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTelevisióPremis Emmy
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut