L'Ajuntament i la Junta d'Andalusia s'han posat d'acord per combatre aquesta pràctica (iStock/Liubomyr Vorona)

Sevilla tallarà l'aigua dels habitatges turístics sense llicència

Es farà una revisió sistemàtica de les declaracions responsables i es començarà a actuar en aquells habitatges que causin problemes als veïns
Actualitzat
TEMA:
Turisme

Els pisos turístics sense llicència s'han convertit en un autèntic maldecap per ajuntaments com el de Barcelona o el de Nova York, on ja s'estan prenent mesures per eliminar-los.

A Sevilla, l'Ajuntament ha anunciat ara que tallarà l'aigua a tots els habitatges que ofereixin aquest servei il·legalment, una mesura molt cridanera que el govern local ha acordat amb la Junta d'Andalusia per intentar controlar aquest tipus de fraus.

L'acord preveu que la conselleria de Turisme s'encarregui de revisar les 715 declaracions responsables que segons l'Ajuntament incompleixen la normativa, per tal de poder-les invalidar.

A més, també es revisaran totes les declaracions responsables que s'han emès per l'entrada en vigor de la modificació 44 del Pla General d'Ordenació Urbana de Sevilla, que regula aquests habitatges.

D'aquesta manera es farà un rastreig de totes les inscrites que no tinguin ocupació, i, setmanalment, es traslladarà a Turisme d'un mínim de deu declaracions de canvi d'ús d'habitatge particular a ús turístic perquè siguin revisades.

Entre altres mesures per agilitzar aquest dispositiu, l'ajuntament preveu que la conselleria i la unitat de la policia local dedicada al turisme s'incorporin a les reunions mensuals de la Gerència Municipal d'Urbanisme, on s'abordaran aquests casos.

La idea de l'ajuntament és posar èmfasi en aquells habitatges amb problemes veïnals, on preveuen que es facin actuacions conjuntes que comportin el tall d'aigua per part de l'empresa subministradora, amb mesures sancionadores previstes per a aquells titulars que segueixin amb l'explotació encara que se'ls cancel·li l'activitat.  

 

ARXIVAT A:
Turisme Andalusia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut