Palestins comprovant els danys en un carrer després de la incursió israeliana a Jenín (REUTERS/Raneen Sawafta)

Set palestins morts en una nova incursió israeliana a Cisjordània

L'operatiu militar s'ha estès per diverses localitats i segons fonts palestines, entre els morts hi hauria dos menors d'edat

RedaccióActualitzat

Forces israelianes haurien mort set palestins, entre ells dos menors, en incursions a la Cisjordània ocupada en les últimes hores.

Segons el Ministeri de Sanitat de l'Autoritat Palestina, quatre adults, juntament amb un menor, haurien mort a la ciutat de Jenín "com a resultat d'un assalt per part de l'ocupació (Israel)". Diversos testimonis han descrit enfrontaments entre l'exèrcit israelià i palestins armats, tal com recull l'agència Reuters.

Tot i que, en un primer moment, les forces israelianes no n'han donat explicacions, posteriorment han justificat la incursió amb l'objectiu de detenir un palestí sospitós d'haver participat en una emboscada a Cisjordània al mes d'agost.

L'agència de notícies oficial palestina WAFA ha afirmat que les forces israelianes han assaltat Jenín "des de diverses direccions, disparant als voltants d'hospitals governamentals i de la seu de la societat de la Mitja Lluna Roja".

Un nou operatiu militar que, segons el Ministeri de Sanitat de l'Autoritat Palestina, també hauria provocat diversos ferits. Aquestes operacions s'han anat repetint de manera gairebé diària o setmanal aquest 2023 a Jenín, el nucli de més tensió en territori cisjordà.

Una sisena mort palestina hauria tingut lloc al poble de Yatma, a prop de la ciutat de Nablús, i, d'altra banda, un menor palestí hauria mort als voltants de la localitat d'Al-Bireh, al centre de Cisjordània, segons funcionaris palestins. 
 

Creix la tensió a Cisjordània

Israel i Cisjordània viuen l'escalada de violència més gran en dues dècades i la tensió preexistent s'ha intensificat des de l'esclat, el 7 d'octubre, de la guerra entre Hamàs i Israel a Gaza.

Des de llavors, més de 200 palestins han mort en territori cisjordà, i els arrestats superen els 2.000, entre els quals hi ha més de mil sospitosos de tenir connexió amb Hamas.

Tot plegat arriba hores després que Israel i Hamàs realitzessin un segon intercanvi de 13 ostatges israelians i 4 tailandesos per 39 presos palestins, alguns dels quals alliberats a Cisjordània. Aquesta acció es va repetir aquest divendres, en el marc de la treva temporal a la Franja de Gaza.

 

ARXIVAT A:
Israel envaeix Gaza
Anar al contingut