El microbús ha sortit de la via i s'ha precipitat per un terraplè (Guàrdia Civil)

Set menors de Vilanova i la Geltrú ferits en estimbar-se un microbús al Pirineu d'Osca

El conductor va demanar als viatgers que sortissin ràpidament del bus per una fallada en el canvi de marxes, però cinc d'ells no van ser-hi a temps i van caure amb el vehicle per un terraplè

RedaccióActualitzat

Set menors de Vilanova i la Geltrú han quedat ferits aquest dimarts a la tarda després que el microbús en què viatjaven per una pista forestal del Pirineu d'Osca s'ha estimbat per un terraplè des d'una altura de 15 metres, segons la Guàrdia Civil.

Dos ferits els han evacuat a l'Hospital de Barbastre i un altre l'han traslladat a un centre hospitalari de Saragossa. Tots estan fora de perill i la previsió és que tots tres hagin rebut l'alta durant aquest dimecres.  

Els afectats participaven en unes colònies organitzades pel grup de música ZeBrass Band per a nens d'entre 12 i 16 anys. Viatjaven en un autobús llançadora entre el nucli d'Eriste i el refugi de muntanya Ángel Orús, a la vall de Benasc.


L'autobús hauria tingut una fallada en el canvi de marxes

Segons fonts properes a la investigació que cita l'agència EFE, una avaria i la impossibilitat de frenar l'autobús hauria provocat que el vehicle s'acabés estimbant més de 15 metres per un barranc.

El director de la ZeBrass Band, Josep Contreras, ha relatat que el vehicle tenia problemes amb el canvi de marxes quan estava a punt d'arribar a l'aparcament proper al refugi.

En un comunicat, el grup ha detallat que, enmig de la pujada, el conductor del bus va intentar reduir la marxa --de la segona a la primera--, però no ho va aconseguir i el bus queia enrere quan intentava accelerar.

Expliquen que aleshores el conductor va posar el fre de mà, va obrir la porta i va demanar als passatgers que sortissin a poc a poc de l'autobús. Cinc menors, però, no van tenir temps de sortir-ne i van caure amb l'autobús pel terraplè.

A un dels afectats els bombers el van haver d'excarcerar de l'interior de l'autobús i el van haver d'evacuar amb helicòpter. Dos menors més van pujar pel seu propi peu i als altres dos els van rescatar amb l'ajuda de cordes. Els ferits tenen contusions i algunes fractures.

En el comunicat, el grup explica que els menors van estar acompanyats pels adults tota l'estona. "Veient la desgràcia que hagués pogut ser, creiem plenament que ho vam fer el millor possible i que no va passar la desgràcia que podria haver estat", expliquen.
 

El grup havia començat les colònies el dia anterior

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per esbrinar les causes del sinistre. A l'autocar hi viatjaven el conductor i 20 passatgers, tots ells catalans.

En concret, són 11 menors inscrits a les colònies, 2 monitors i 3 menors més que són familiars del monitor responsable. A l'autocar també hi viatjaven 4 adults més que són veïns d'Osona i Barcelona.

El grup musical havia començat les colònies a la vall de Benasc dilluns, el dia abans de l'accident. Expliquen que havien muntat les tendes de campanya al càmping la Borda d'Arnaldet i que dimarts tenien previst fer una ruta a la muntanya.

 

Anar al contingut