D'esquena els 13 acusats de prostitució de menors, aquest dimecres a l'Audiència de Múrcia (EFE)

Set empresaris de Múrcia que van pagar per sexe amb menors a una xarxa eludeixen la presó

Un pacte amb la Fiscalia que inclou també els sis membres de la xarxa de prostitució que van utilitzar evita el judici d'un cas que ha trigat deu anys a instruir-se
Redacció / Agències Actualitzat
TEMA:
Prostitució

Tretze acusats de prostitució de menors a Múrcia, set d'ells empresaris, han pactat una considerable reducció de penes amb la Fiscalia a canvi de reconèixer els fets, cosa que els estalviarà d'anar a la presó.

El judici havia de començar aquest dimecres a l'Audiència Provincial de Múrcia, deu anys després de destapar-se el cas, però després del pacte s'ha limitat a una sessió curta.

Un dels arguments utilitzats per tancar el pacte reduint les penes ha estat que s'ha trigat una dècada a portar el cas a judici, cosa que es considera un temps excessiu i el tribunal ho ha validat.


De fins a set anys per delicte a només cinc mesos

Els acusats eren set empresaris de la regió que van contractar serveis sexuals amb noies menors als altres sis acusats, que formaven part d'una organització que els hi oferia.

Fins al pacte les peticions de la Fiscalia eren, per cada delicte --és a dir, cada acte de prostitució-- de set anys de presó per a les proxenetes, de sis anys per als col·laboradors i de quatre anys per als clients.

I les sumes per a cadascun eren considerables: d'entre 24 i 56 anys per les proxenetes i d'entre 4 i 20 anys per als empresaris, mentre que ara la Fiscalia els ha rebaixat tots a cinc mesos.

Malgrat això, per a uns quants dels acusats les sumes de les peticions superen de llarg els dos anys mínims per anar a la presó, però com que per separat no hi arriben, molt probablement no hi anirà ningú.

En tot cas, el tribunal ha anunciat dues sessions el 7 i el 8 d'octubre per valorar mesures alternatives a la presó, donat que això és el que està contemplat en l'acord amb la Fiscalia.

D'esquena els 13 acusats de prostitució de menors, aquest dimecres a l'Audiència de Múrcia (EFE)

La desaparició d'una menor, detonant del cas

El cas va sortir a la llum després que l'agost del 2014 uns pares denunciessin la desaparició de la filla menor d'edat, i van explicar que els últims temps portava un nivell de vida molt alt.

La Policia Nacional va sospitar que era un cas de prostitució, i va localitzar la noia en un pis de la ciutat de Múrcia, on vivia amb un matrimoni i una dotzena de noies més d'entre 14 i 17 anys.

La investigació va concloure que hi havia tres dones que reclutaven les menors a les discoteques de tarda, a les escoles i per internet, i que les oferien després als empresaris.

Una quarta dona ajudava les tres proxenetes i els altres acusats, dos homes, exercien de "taxistes" per portar les noies on calgués.

Llavors es van detenir 29 persones, 15 de les quals eren presumptes clients de la xarxa, però la Fiscalia només en va acabar acusant set.

Una de les quatre dones acusades a la banqueta per declarar, aquest dimecres a l'Audiència de Múrcia (EFE)

Havien demanat "noies joves i noves"

Segons l'escrit de la Fiscalia, les proxenetes prometien "molts diners" a les noies per fer de "massatgistes", i els donaven el 30% del que cobraven per cada "servei", entre 80 i 200 euros.

L'escrit també considera provat que tots els empresaris acusats havien demanat explícitament que les noies fossin menors d'edat, "noies joves i noves".

Un dels empresaris, un promotor immobiliari, tenia un càrrec important en la federació patronal de Cartagena, càrrec que va abandonar quan es va destapar el cas.

Les proxenetes tenien un catàleg amb fotografies de fins a 400 menors, entre les quals n'hi havia les 12 que la policia va trobar al pis de Múrcia.

També disposaven d'una mena d'hostal en el qual llogaven habitacions als clients per les trobades sexuals amb les menors.

 

 

ARXIVAT A:
Menors Prostitució
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut