Set cites per a set dies: l'agenda del periodista Ricard Ustrell

Les propostes culturals del presentador d'"El matí de Catalunya Ràdio"

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Carolina Rosich

Sotscap de Cultura dels Serveis Informatius de TV3

@carolinarosich

Ricard Ustrell acaba de començar la segona temporada al capdavant d"El matí de Catalunya Ràdio". El periodista sabadellenc ha tornat als micròfons després de deixar-los durant tres mesos per la baixa de paternitat pel naixement del seu segon fill.

De dilluns a divendres, de les 6.00 fins a les 13.00, seguirà l'actualitat del país i farà una aposta encara més forta pels temes propis. Compta amb noves incorporacions, com l'activista i músic Pau Llonch, el cuiner Nandu Jubany, i Joel Díaz, que s'afegirà a l'equip d'humor del programa.

Ustrell continuarà combinant la ràdio amb la televisió. A partir del 21 de setembre, tornarà a liderar les nits de dissabte a TV3 amb el programa "Col·lapse". El primer convidat serà Àngel Llàcer, que explicarà com ha viscut els seus greus problemes de salut.

Aquestes són les set cites culturals i gastronòmiques que ens proposa Ricard Ustrell.
 

Divendres 13 - "Day/Night", Parcels

Disc del 2021 que m'agrada escoltar mentre camino durant la setmana. Hi ha una cara amb llum, el dia, i una amb ombres, la nit. És com la banda sonora d'una vida, o una pel·lícula.

 

Dissabte 14 - "Los amantes del círculo polar", de Julio Medem

Una pel·lícula que vaig descobrir en la meva adolescència. Hi he tornat ara, que fa poc vaig entrevistar Nawja Nimri i em va tornar al cap la pel·lícula. Sobre el destí, i sobre què sabem i què no.

 

Diumenge 15 - Ca l'Enric, a Olot

Anar-hi a menjar en cada estació de l'any. El meu temple gastronòmic. Mai falla. En Joan ara fa llonganissa pròpia. S'hi menja excel·lentment i els vins són una meravella. Són una família fantàstica.
 

Dilluns 16 - "Vida privada", de Josep Maria de Sagarra. Edició de Narcís Garolera

Un clàssic de la literatura catalana i la més representativa de Barcelona. M'enamoren els detalls, les olors que explica Sagarra. Parla de la decadència moral de la gent de bé de la Barcelona d'entre el final de la dictadura de Primo de Rivera i l'esclat de la Segona República.

 

Dimarts 17 - Castell de Montsoriu

Vaig estiuejar tota la meva infantesa a Breda. El castell de referència. He vist com l'han anat restaurant. Ara es pot visitar. Més que recomanable! De tardor, pel camí pots trobar algun rovelló, rossinyol o ou de reig.
 

Dimecres 18 - "L'art de portar gavardina", de Sergi Pàmies

Un llibre per als que comencen a ser madurs o ja ho són de fa anys. Pàmies és el millor. I aquí s'obre molt. Mirar el món com el Pàmies, per la part bona i la dolenta, l'assignatura pendent.

 

Dijous 19 - El Pot Petit

El grup de música que més sona al cotxe, per la meva filla Lola. Aquest estiu hem anat a dos concerts seus. Hi tornarem.

 

 

Anar al contingut