Nova etapa del "Més 324" amb Marina Romero (3Cat)

Set cites per a set dies: l'agenda de la periodista Marina Romero

Les propostes culturals de la nova presentadora i editora del programa informatiu "Més 324"

Actualitzat

Dilluns 9 comença la nova etapa del programa informatiu "Més 324" amb una novetat important. Marina Romero n'assumeix l'edició i la presentació rellevant Xavier Grasset que, a partir del dijous 12, passa a presentar "La selva", el nou programa de les tardes de TV3.

El "Més 324" seguirà pendent de l'actualitat política sense perdre la pista --i ho celebrem-- a la cultura i a les novetats editorials. Amb aquest programa, Marina Romero, formada professionalment a la ràdio municipal de Sant Cugat del Vallès, fa el salt a la televisió després de la seva trajectòria a la ràdio pública, en què ha assumit, entre altres responsabilitats, "El matí de Catalunya Ràdio", durant la baixa de paternitat de Ricard Ustrell.

Aquestes són les set cites culturals de Marina Romero en la seva intensa setmana de debut al "Més 324":


Divendres 6: Festes del Tura, Olot

Arriba una de les festes majors més importants de les comarques gironines, les festes del Tura, la festa major d'Olot. Gratuïtes, populars i al carrer. Què faríem sense les festes majors, que retornen la vida als nostres carrers i amb la nostra gent?

Remeneu el programa, però aquest divendres hi ha una cita imprescindible del grup català que ha aconseguit batre rècords amb la cançó de l'estiu: "La Marina Sta Morena". Sí, són els Figa Flawas. La banda que fa un any em va enamorar en una entrevista i que ara ja són imparables i capaços d'aconseguir tot el que es proposin.

Si no heu vist el directe que presenten, aquest dijous heu d'anar al Recinte Firal d'Olot. Flipareu de valent amb el Pep Velasco, batejat ja com el nostre Freddie Mercury català, i el Xavi Cartanyà, un artista capaç de crear qualsevol melodia.

Us diria que si hi aneu i no us agraden, us tornem els diners. Però el concert és gratuït i us asseguro que no us en penedireu. I més enllà del hit de l'estiu, també podreu cridar "Que no s'acabi l'estiu!"... A veure si ho aconseguiu.


Dissabte 7: FiraTàrrega

Seguim al carrer. Però marxem cap a l'Urgell, a la FiraTàrrega. La 44a edició de la Fira de Teatre al Carrer reivindica aquest any el joc que es pot crear entre el públic i els artistes.

Si una cosa aconsegueix FiraTàrrega és convertir l'espai públic en un espai comunitari on les arts escèniques traspassen qualsevol frontera imaginable. Hi ha dues maneres de seguir la fira. Seleccionar aquells espectacles del programa que un vol veure i fer-ho amb previsió, o deixar-se perdre pels carrers i permetre's el luxe de sorprendre's sense por.

L'art a Tàrrega no entén ni d'horaris ni tampoc de límits.


Diumenge 8: Visa per la Imatge, Perpinyà

Els amants del fotoperiodisme teniu una cita d'aquelles imprescindibles de cada any, a Perpinyà. Es tracta del festival Visa per la Imatge, un dels festivals més prestigiosos de fotoperiodisme, que arriba a la 36a edició.

És una de les mostres més impactants que veureu mai i que us recordarà tot el que passa en aquest món tan convuls i imprevisible on vivim. La vida de les víctimes de zones de conflicte, les guerres de Gaza i el Sudan, o els estralls que està causant el fentanil als Estats Units, són alguns dels temes centrals d'enguany.

Teniu temps fins al 15 de setembre i a la pàgina del festival podeu fer-hi també una ruta virtual.


Dilluns 9: Ánimos Parrec (i Maria del Mar Bonet al "Més 324")

Amb l'inici del curs escolar, és un bon dia per escoltar el nou treball d'Ánimos Parrec. Una banda de rock rural del Pla de Mallorca que aquest estiu han tret el seu segon disc: "En terra s'aturen". Hi han posat tot el cor i la passió. Són 13 cançons que ofereixen un relat cru de la Mallorca actual, però sense perdre l'humor i l'honestedat.

Descobrireu unes lletres reivindicatives i punyents, cuidades de dalt a baix, amb unes melodies musicals que us entraran ben endins.

Ara que aquest estiu el model turístic ha estat en el centre del debat, la banda formada per Julià Picornell, Joan Font, Biel Joan Bauzà i Guillem Portell (tres santjoaners i un vilafranquer), ens parlen de la saturació turística o de la fi de la pagesia, però sempre amb un cant a l'esperança, a l'amistat i a l'amor.

Hi descobrireu també una col·laboració amb Tomeu Penya:


A més, aquest dilluns que estrenem una nova etapa al "Més 324", ens visita la gran Maria del Mar Bonet, és un bon dia per recordar quines són les reivindicacions i els sentiments d'aquesta illa.


Dimarts 10:  "La sagrada família", diferents plataformes

Una proposta de sofà per al dia abans de la Diada. Es tracta de la docusèrie "La sagrada família", sobre el clan Pujol-Ferrusola. David Trueba i Jordi Ferrerons relaten la història de la família de l'expresident de la Generalitat amb periodistes i experts que retraten les llums i ombres d'una de les grans figures de la història més recent del nostre país.

Els títols de cada capítol ja ho diuen tot: "En aquest matrimoni sempre serem tres: tu, jo i Catalunya", "Tranquil, Jordi, tranquil", "Ens han robat Catalunya" i "Però si no en tenim ni cinc!"


Dimecres 11: Diada nacional de Catalunya

Anar a un concert és una de les experiències culturals més gratificants que hi ha a la vida. La música en directe et fa sentir viu. Els que sigueu a Barcelona teniu tres grans actuacions emmarcades a la Festa per la Llibertat.

La primera, Al·lèrgiques al pol·len, un grup que s'ha d'escoltar perquè no és gaire habitual veure una banda de dones a l'escenari. Curiós que en ple 2024 majoritàriament siguin homes els que ocupen els escenaris. "L'amor està en flames carinyu meu", canten elles. Per cert, no us perdeu el tema que tenen amb Oques Grasses titulat "Gossejar". No podreu parar d'escoltar-lo.

La segona, Ginestà. Els germans que tots voldríem ser. Un duet que necessita poques presentacions i amb un directe preciós i ben cuidat.

I la tercera, Flashy Ice Cream. Una banda de música catalana de trap, reggaeton, dancehall, R&B i música rap amb un tema per a mi molt especial que porta per nom "A qui trucaries". Perquè, tu, quina és la persona a qui trucaries després d'una bona notícia, quan ploressis de pena o quan sentissis que no és el teu dia? I qui entre llàgrimes et treu un somriure?


Dijous 12:  "Sarah, mereixes saber-ho", Francesc Soler

Surt un dels llibres que més temps fa que espero. Es tracta de "Sarah, mereixes saber-ho", del periodista de Catalunya Ràdio Francesc Soler.

Un thriller addictiu, ple de girs inesperats i tocs d'humor que narra la particular venjança de dues dones contra la violència masclista, que les acabarà transformant en fugitives de la justícia. Soler és un dels periodistes més bons amb qui he treballat mai i les seves novel·les anteriors, "El somriure dels dofins" i "Barcelona demà o aquesta tarda", m'han fet viure unes estones de lectura insuperables.

Apunteu el nom: Francesc Soler. Com escriu i el que us farà sentir, no ho oblidareu mai.

Anar al contingut