Set cites per a set dies: l'agenda de la periodista Anna Masip

Les comarques de Tarragona són el centre de les propostes culturals d'aquesta setmana

Arriba el cap de setmana i obrim l'agenda de la periodista Anna Masip, delegada de 3Cat a Tarragona i una de les artífexs dels molts continguts culturals que, diàriament, difonen espais com el "Telenotícies comarques". Masip és una ferma defensora de la informació de proximitat i de la cultura quilòmetre zero.

Obrim l'agenda amb dos festivals, el FITT i el Terrer; anirem de festa major a Falset; farem una curiosa ruta literària; visitarem una de les joies del patrimoni català, i ballarem amb una de les cançons d'aquest estiu.

Aquestes són les set cites culturals d'Anna Masip:

La periodista Anna Masip


Divendres, 30: Festival FITT, Tarragona

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona, el FITT, s'ha consolidat com un festival de referència dins les noves dramatúrgies on destaca un nou espai per veure algunes de les obres del festival, el Tinglado 1 del Port de Tarragona.

Avui us proposem la funció "Llordes", de Gemma Polo i Glòria Ribera (Tarragona-Guissona). Un espectacle ple, segons les seves creadores, "de drag neofolklòric, estètiques trashtradicionals i música marratxa". Enguany el festival no disposa de l'espai del Teatre Metropol, encara en obres, i han adaptat el passeig de les Palmeres com un dels escenaris i espai de trobada.

 


Dissabte, 31: Festival Terrer, Priorat

Una de les propostes que no poden faltar al meu calendari és el Festival Terrer. La inauguració es fa aquest dissabte i durant deu caps de setmana hi trobareu propostes musicals en llocs singulars del Priorat, amb tastos de vins i olis de la comarca i amb figures consolidades com Maria del Mar Bonet i també joves promeses.

Què millor que disfrutar d'entorns privilegiats amb un bon fil musical i degustar productes top de la comarca?

 


Diumenge, 1: festa major de Santa Càndia, Falset

L'estiu és sinònim de festes majors. Aquests dies es fa a Torredembarra. Una de les cites ineludibles en la meva agenda són els actes de la festa major del meu poble, Falset.

Aquest cap de setmana s'hi celebra la festa major petita, la de la patrona Santa Càndia. Enguany se celebren els 250 anys de l'arribada de les relíquies al poble. A primera hora del matí hi ha una caminada popular pels paratges naturals de Sant Cristòfol i Sant Gregori, i a la tarda una ballada de sardanes amb la cobla Cossetània.

Uns actes que s'allargaran fins al 7 i 8 de setembre amb una trobada gegantera per celebrar els 70 anys dels gegants locals Antoni i Càndia i amb l'entrega de premis del 31è concurs de poesia i narrativa Salvador Estrem i Fa.

 


Dilluns, 2: ruta "Viatge a l'Infant", l'Hospitalet de l'Infant

Una ruta turística i cultural per l'univers d'"El petit príncep". Transcorre pel sender litoral del Jonquet entre les platges de l'Arenal i el Torn i està inspirada en la cèlebre novel·la d'Antoine de Saint-Exupéry.

Està documentat que l'autor d'aquest clàssic va haver de fer un aterratge d'emergència al poble durant el pilotatge de l'avió que feia la ruta Marsella-Alger. Si voleu descobrir més coses d'aquesta història i completar els reptes de l'activitat, us podeu adreçar a l'oficina de turisme de l'Hospitalet de l'Infant.

 


Dimarts, 3: Cartoixa Scala Dei, Escaladei

Per a mi és una visita obligatòria i us la recomano especialment si feu parada a la comarca del Priorat. Sota el Parc Natural de la Serra de Montsant, envoltada de vinya i amb el silenci com a fil conductor.

Va ser la primera cartoixa de la península, fundada el 1194, i va patir una profunda degradació. Les obres que s'hi ha fet han permès recuperar l'esplendor del conjunt, i l'última restauració que s'ha fet enguany és la de l'església. És l'únic monestir cartoixà visitable a Catalunya i peça clau per interpretar el Priorat i el seu paisatge. Us animeu a visitar-la?

 


Dimecres, 4: "La Marina sta morena", Figa Flawas

Soc fan dels vallencs Figa Flawas. I us proposo escoltar una de les últimes propostes d'aquest grup creat el 2019 a Valls. "La Marina sta morena" s'ha convertit en tot un fenomen i aquest estiu ha arribat al top 50 de les cançons més escoltades a la plataforma Spotify.

I si teniu ganes de veure'ls en directe, el dissabte 7 de setembre actuen a les festes del Tura a Olot, a la Garrotxa.


Dijous 5:  Reus Music Festival

I per no perdre el ritme musical, un dia per agafar forces. Del 6 al 8 de setembre la capital del Baix Camp enceta un nou festival amb actuacions de grups com Shinova, La Casa Azul o Oques Grasses, que ofereix l'únic concert aquest estiu a la demarcació de Tarragona. Diumenge, la festa que triomfa a Barcelona, València i Formentera, el Paripé Tardeo, clausurarà el festival amb ball i rumba catalana.

El Reus Music Festival és més que música i també hi podreu trobar menjar i begudes... i, és clar, també tastar el famós vermut de Reus.  

 
ARXIVAT A:
CulturaLiteraturaMúsica
Anar al contingut