Les propostes de Pepe Zapata per a aquesta setmana
Les propostes de Pepe Zapata per a aquesta setmana

Set cites per a set dies: l'agenda cultural del gestor cultural i actor Pepe Zapata

Coneixem les propostes de Pepe Zapata que aquests dies estrena "L'enterrador", a La Villarroel de Barcelona

Actualitzat

Té l'aspecte d'un home feliç, d'algú que es menja i beu la vida a glopades. Té una feina que li permet veure i viure tot el que es cou culturalment a Barcelona i Catalunya. I té la virtut de saber-ho compartir amb amics, coneguts i saludats.

Com a gestor cultural, Pepe Zapata té una d'aquelles feines desconegudes pel gran públic, però que facilita que molts projectes tirin endavant.

Ha treballat al Mercat de les Flors, ha dirigit el club cultural Tr3sC i ara és director de Relacions Corporatives del grup Focus. S'ha fet un nom com a especialista en la gestió i la creació de públics culturals.

De fet, l'octubre del 2022, va ser l'impulsor, juntament amb Focus, del I Congrés Internacional d'Espectadors, que es va celebrar al teatre Romea de Barcelona.

La incansable inquietud de Pepe Zapata, però, ara l'ha dut a noves aventures. Recuperant l'antic ofici d'actor, que havia fet, per exemple, al Prat de Llobregat, la seva ciutat, ara ha tornat a l'escenari protagonitzant el monòleg "L'enterrador", que ell mateix s'encarrega de recomanar-nos. Una història colpidora a partir del periple real de Leoncio Badía Navarro, també conegut com "l'enterrador de Paterna".

Les set cites de Pepe Zapata, també un bon gastrònom, comencen en un restaurant i acaben al cine:


Divendres 12: Menú Barcelona, Restaurant Windsor

Per celebrar l'arribada del cap de setmana, fem-nos un homenatge com el que proposa el restaurant Windsor amb el menú Barcelona en memòria del gran Nestor Luján. Un magnífic itinerari per alguns dels plats més emblemàtics de la nostra tradició culinària.

 


Dissabte 13: "Contes possibles", La Virreina Centre de les Imatges

Temps per passejar… així que tota la meva veneració cap a l'exposició "Contes possibles", de Jeff Wall… tothom de cap cap a La Virreina… res és el que sembla en l'imaginari d'aquest artista canadenc, que a més connecta perfectament amb una altra exposició molt a prop: "Subúrbia", al CCCB.

 


Diumenge 14: "L'enterrador", La Villarroel

Encara que és una autocita, no cal perdre's una de les joies amagades de la cartellera teatral durant el festival Grec, però sense estar a la seva programació: "L'enterrador", que protagonitzo, i que podeu veure els diumenges i dilluns fins al 4 d'agost a La Villarroel de Barcelona.

 


Dilluns 15: "Una altra vida, encara", Theodor Kallifatides

Per començar la setmana amb claredat d'idees, res millor que recuperar la lectura d'un dels nostres clàssics europeus contemporanis: Theodor Kallifatides i el seu meravellós "Una altra vida, encara".

 


Dimarts 16: "A Love supreme", John Coltrane

Soc capaç d'escoltar en loop, una i altra vegada, "A Love Supreme", de John Coltrane, el millor antiestrès que conec… I si pot ser en vinil, millor que millor.

 


Dimecres 17: "Boiling point", Netfix

A l'espera de la segona temporada de "Beard", i com que m'apassionen les sèries sobre cuines i cuiners, soparé enganxat a la versió per televisió de "Boiling Point"… sí, xef!

 


Dijous 18: "Trois couleurs: Bleu", sales de cine

No cal deixar escapar de la cartellera cinematogràfica l'oportunitat de revisitar "Blau", de Krzystof Kieslowski, un clàssic del cinema de l'any 1993 amb una incommensurable Juliette Binoche… Aquí és on me'n vaig enamorar irresistiblement.

 
ARXIVAT A:
CinemaTeatreMúsica
Anar al contingut