Set cites per a set dies: l'agenda cultural del cantautor Ferran Palau

Coneixem les propostes culturals del cantautor de Collbató, que torna amb el seu nou àlbum, "Plora aquí"

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Carolina Rosich

Sotscap de Cultura dels Serveis Informatius de TV3

@carolinarosich

El pop tranquil, sensual i minimalista de Ferran Palau té el do d'allunyar-nos del soroll que ens envolta i fer-nos somiar a càmera lenta. Ara, després de dos anys allunyat dels escenaris i dels àlbums "Parc" i "Joia" (2021), el cantautor de Collbató torna a la primera línia de l'escena musical amb un nou treball, que ha titulat "Plora aquí".

Fa uns dies el va publicar en format físic i el dia 23 podrem començar a escoltar-lo en digital. Mentrestant, ja ha arrencat una gira que té dates programades fins al novembre, amb concerts al Primavera Sound, al Vida de Vilanova i la Geltrú, a Girona, Lleida, les Illes Balears o València. 

A "Plora aquí", Palau ha recuperat els monstres de la seva infància, els de les pel·lícules dels anys 80 i 90, com un lloc on abraçar-se i plorar. Unes criatures que descobrirem al curtmetratge que acompanya la sortida del disc, que ha rodat amb el director Pablo Maestres, Bruna Cusí i Judith Mascó. L'estrenarà al Phenomena (22 de maig), una cita ineludible a l'agenda de la setmana vinent. 

Un monstre de color marró, amb un barret taronja i una bufanda groga i vermella, assegut en una cadira sobre un fons de tonalitats verdes i grogues
Portada de l'àlbum "Plora aquí", de Ferran Palau

I mentre esperem el curt i fem sonar el seu nou disc, li hem demanat que ens proposi les "Set cites per a set dies" del 324.cat. 


Divendres 17: Embassa't (Cala Vento, Rusowsky, Ciutat)

Divendres serà un bon dia per anar a Sabadell a gaudir del festival Embassa't, amb un cartell de luxe i súper bon ambient. Hi toquen artistes de l'alçada de Cala Vento, Rusowsky o Ciutat i el millor és que no hauràs de fer cues perquè sempre cuiden molt l'aforament i està súper ben organitzat. 

 


Dissabte 18: Fira de Vila-seca (Sandra Monfort)

Dissabte toca anar a descobrir propostes emergents al FIM, la fira de Vila-seca que celebra la 20a edició. Pot ser molt divertit anar a veure què es cou a l'escena més jove i, sense adonar-te'n, acabar al concert d'una de les artistes més grans que ha parit el País Valencià, Sandra Monfort. 

 


Diumenge 19: Barcelona Poesia 

Diumenge ja estàs una mica cansat, però encara és dia de sortir una estona. Així que et proposo anar a treure el cap al Barcelona Poesia que aquest any gira al voltant de la senzillesa, la concreció i la quotidianitat dels gestos. Vist el cap de setmana que has passat no t'anirà gens malament filosofar una mica sobre aquestes qüestions en els temps que corren. 

 


Dilluns 20: "Ultralocal" (àlbum de Jessica Pratt)

Dilluns, quan surtis de la feina, pots anar a qualsevol botiga de discos a comprar l'últim disc de la Jessica Pratt, que just acaba de sortir del forn i l'edició en vinil és una meravella. Jo ja fa uns dies que l'escolto i creu-me si et dic que és del bo i millor d'aquest any en matèria de folk lisèrgic. D'aquells discos especials que et fan la vida més bonica i no pots deixar de recomanar als amics. 

 

Ha! I, per descomptat, al vespre toca veure "Tor" a TV3, el far west català. 


Dimarts 21: Llibre nou de Ramon Mas/Aida Camprubí 

Dimarts. Dia tonto? Segurament, però no pateixis perquè et recomano un parell de llibres. He de confessar que jo no soc un gran lector, però tinc la sort de conèixer gent com el Ramon Mas. Acaba de publicar "Els murs invisibles", on aborda el tema de la mort a través de frases tan reveladores com "El mort és ell, però qui s'ha convertit en fantasma soc jo".

Una altra gran amiga que escriu sense pèls a la llengua és l'Aida Camprubí que participa en el llibre "Bailando la diversidad", amb un assaig titulat "Salimos en busca del peligro". Parla de sortir de festa des d'una perspectiva queer.

 

 
Dimecres 22: Cicle Fellini al Cine Phenomena 

És dimecres i ja estàs a mitja setmana. Així que si la feina t'ho permet és el moment de desconnectar una estona i acostar-te a la natura. Ja sigui un bosc proper, un jardí o un parc al costat de casa. Qualsevol lloc amb vegetació et servirà per respirar i relativitzar el miler de coses que t'estan passant. La natura té l'efecte de fer petites les coses que se t'estan fent massa grans, o pots anar a veure una pel·li de Fellini al millor cinema de Barcelona.


Dijous 23:  Sortida del meu àlbum "Plora aquí" 

Dijous no sé què faràs tu, però jo segurament aniré a posar un ciri a la Moreneta perquè després d'un parell de setmanes de la sortida en format físic del meu nou disc, "Plora aquí", ja estarà disponible a les plataformes.

I no només això, sinó que el curtmetratge que l'acompanya, escrit i dirigit per Pablo Maestres i protagonitzat per estrelles de l'alçada de Bruna Cusí, Judith Mascó o el meu fill Leo Palau es podrà veure a Filmin.

 
ARXIVAT A:
CulturaMúsica
Anar al contingut