(Roc Pont)

Set cites per a set dies: l'agenda cultural de Roba Estesa

RedaccióActualitzat

Des que van gravar la seva primera maqueta ara fa deu anys, Roba Estesa han cantat sobre tot allò que les travessa: l'amor, el desig, la vulnerabilitat, la ràbia, la col·lectivitat o les identitats.

Al seu últim àlbum, "De lo bo, lo millor", mantenen l'esperit combatiu de sempre, però ho fan a partir de les vivències del dia a dia. El disc, que inclou col·laboracions com la d'Antònia Font a "Amb calma", el van presentar a la Sala Apolo de Barcelona.

I d'aquell concert en va sortir el videoclip de la cançó amb la rapera La Furia, "1312", una denúncia de la violència policial.

Aquest estiu faran parada en festes majors com la de Vilanova de Meià, la Seu d'Urgell o l'Escala. I entre concert i concert, troben estones per llegir, veure sèries i reivindicar l'espai públic.

Perquè per a Roba Estesa, fins i tot sortir al carrer a prendre la fresca és un acte polític. Aquí hi ha les seves recomanacions culturals per la setmana.

 

Divendres 26: Aplec dels Ports, Sorita i Palanques

Amb el lema "Unida la gent, continua el corrent", l'Aplec dels Ports celebra la seva XLV edició als pobles de Sorita i Palanques, una trobada anual de caràcter festiu i cultural que se celebra a la comarca dels Ports (Castelló), al País Valencià.

A més de ser una festa popular, l'Aplec serveix com a espai de reivindicació social i política, defensant temes com la preservació del medi ambient, la igualtat i els drets culturals i lingüístics del País Valencià. Baixeu al sud, que s'hi està molt bé i la gent té cors de patrimoni mundial! Del 26 al 28 de juliol, a Sorita i Palanques.

 

Dissabte 27: "We are Lady Parts", Filmin

Sèrie divertidíssima d'un grup de joves musulmanes que formen un grup de punk. Mostra d'una manera molt divertida el dia a dia d'un grup de música i els conflictes interns de persones que reivindiquen les seves dissidències.

Sis capítols que podeu veure d'una tirada i que tant de bo haguessin existit quan érem adolescents.

 

 

Diumenge 28: "Un lloc per a en Mungo", Douglas Stuart

En Mungo viu atrapat entre dos barris de Glasgow, on els joves de classe treballadora s'enfronten en baralles territorials per defensar la seva reputació de la masculinitat i la violència a la qual s'enfronten aquells qui no encaixen amb els estàndards socials.

Històric, LGBTIQA+, violència. És una novel·la on s'exploren aquestes amistats romàntiques adolescents que desemboquen en la pròpia exploració de la sexualitat. La manera tan bonica com et situa en l'entorn del barri i la xarxa del Mungo, el protagonista, t'atrapa perquè et fa estimar-lo, voler protegir-lo, abraçar-lo, enamorar-te, odiar i desitjar construir un món segur per les persones LGTBIQA+.

 

Dilluns 29: quarta temporada de "True Detective'', HBO

La racionalitat i l'espiritualitat es troben i es dilueixen constantment en aquesta temporada de la sèrie "True Detective" protagonitzada per Kali Reis i Jodie Foster.

Quan es va estrenar, a les xarxes socials tot de senyors --fins i tot el mateix creador original de la sèrie!-- es van dedicar a criticar-la pel seu "excessiu feminisme", així que només per això ja val la pena veure-la.

 

Dimarts 30: "(h)amor9 amigas", diversis autoris

Aquest llibre recull reflexions de diferents autoris sobre les múltiples i diverses formes en què experimenten l'amistat. Ens agrada perquè és un llibre lleuger i portable (perfecte per la platja!) que t'obre noves perspectives sobre l'amistat a través de textos curts i molt interessants. A més a més, us el podeu llegir mentre escolteu "Lxs Nenxs" o "Stikinlova", que també parlen d'amigues.

 

Dimecres 31: "Començar de nou", Paula Valls

Amb la Paula ens vam conèixer compartint cotxe cap als Premis Enderrock i ens va ensenyar el que seria un dels seus nous temes. A més a més de trobar-la una persona divertidíssima, la cançó ens va fer flipar tant que li vam demanar que ens la tornés a posar.

Amb "Començar de nou" ha parit un disc superbonic i fosc alhora, que gira al voltant del procés de recuperació de l'anorèxia i que no us podeu estar d'escoltar.

 

Dijous 1: Prendre la fresca

Baixar soli o quedar amb les amigues a la plaça més propera quan ja estigui marxant el sol per seure, compartir una orxata o unes pipes i posar-se al dia. Aprofitar els vespres en companyia és una bona manera de no morir de caloreta en un pis minúscul i amb un lloguer desmesurat.

Important: no consumir a la terrassa d'un bar on la cervesa costi més de 2,5 €! Plus: baixar les cadiretes i posar-se a la porta de casa o del pis. És imprescindible ocupar l'espai públic.

(Roc Pont)
Anar al contingut