Cinc nois i una noia vestits amb camises florals ballen mirant a càmera a la platja
Els components de Pepet i Marieta (Roger Benet)

Set cites per a set dies: l'agenda cultural de Pepet i Marieta

Coneixem les propostes culturals de Josep Bordes, el líder montsianenc de la banda

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Carolina Rosich

Sotscap de Cultura dels Serveis Informatius de TV3

@carolinarosich

Les cançons festives, esbojarrades i combatives de Pepet i Marieta poden animar qualsevol nit d'estiu. Acaben de publicar "L'Onada", un tema divertit i refrescant que han rodat a la Ràpita i que han fet en col·laboració amb Ana Campoy, vocalista del grup alacantí Cactus.


La banda d'Ulldecona, un dels referents de la identitat ebrenca, ha complert 20 anys als escenaris, amb deu discos com "Vola" i "La revolució dels somnis" i centenars de concerts a tot el territori de parla catalana.

Josep Bordes és el cap visible d'un grup que s'ha anat renovant al llarg dels anys. Establert a Mallorca, en els darrers anys, el Pepet de la banda s'ha envoltat de nous músics i aquest estiu els podreu veure a sa Pobla (20/07), Pollença (27/07), Amer (16/08) o Guissona (08/09).

Hem obert l'agenda de la setmana al cantant, que ens passeja per escenaris ebrencs i mallorquins.


Divendres 19: Festa del Renaixement, Tortosa

Divendres val la pena anar a la Festa del Renaixement de Tortosa. La ciutat s'engalana per recrear el període històric de màxim apogeu de la ciutat i s'hi celebren espectacles de caràcter renaixentista com "La Taverna di Enrico", una producció de Quico, el Noi i el Mut de Ferreries, que no us podeu perdre.

Primer pla d'una noia vestida d'època a la Festa del Renaixement de Tortosa
La recreació històrica i la participació ciutadana són dos dels pilars de la Festa del Renaixement de Tortosa (ACN/Ariadna Escoda)

Dissabte 20: Festes de sa Pobla, Mallorca

Dissabte hi ha les Festes de Santa Margalida i Sant Jaume a sa Pobla, Mallorca. Hi toquem Pèl de Gall i Pepet i Marieta. Per mi és un concert molt especial perquè és la primera vegada que toquem al poble on visc des de fa cinc anys i hem preparat un repertori molt especial salpebrat de sorpreses escèniques i aclocades d'ull a la cultura mallorquina.


Diumenge 21: Jornades Musicals a l'Ermita d'Ulldecona

Cada diumenge de juny a agost se celebren les Jornades Musicals a l'Ermita d'Ulldecona. La programació és a càrrec d'Agustí Vericat, un melòman que coneix la fórmula infal·lible per moure els malucs a "la millor terrassa de la galàxia!" Diumenge és el torn de Newen Afrobeat, però la qualitat de les propostes converteix les jornades en una aposta segura independentment del dia que hi vagis. Ah, i després del concert hi haurà bona música per deixar-se anar fins que les cames aguantin.

Vista de la Ermita de la Pietat d'Ulldecona
Vista de l'Ermita de la Pietat d'Ulldecona (Wikimedia Commons/DagafeSQV/CC BY-SA 3.0)

Dilluns 22: Visita a les Pintures Rupestres d'Ulldecona

Ja que heu anat fins a l'Ermita d'Ulldecona, us recomano que us quedeu a dormir a l'alberg que hi ha allí mateix o al Bon Lloc. L'endemà podeu visitar les Pintures Rupestres d'Ulldecona i, no gaire lluny d'allí, les oliveres mil·lenàries de la finca de l'Arion, on podreu contemplar 35 autèntiques escultures vivents, entre les quals l'arbre més antic de la península Ibèrica. Podeu reservar les dues visites a l'Oficina de Turisme d'Ulldecona.

Detall de les pintures rupestres d'Ulldecona
Detall de les pintures rupestres d'Ulldecona (ACN/Jordi Marsal)

Dimarts 23: Jornada a Peníscola

Ja que sou pel sud, val la pena allargar-se fins a Peníscola i visitar-ne la ciutat emmurallada, especialment el castell, que va arribar a ser residència de l'inefable papa Luna. I després podeu anar a prendre el bany en una de les cales verges de la serra d'Irta.

Castell de Penyíscola des del mar
Castell de Peníscola des del mar (Wikimedia Commons/Millars/CC BY-SA 3.0 ES)

Dimecres 24: Àpat a la Ràpita

Dimecres és un bon dia per gaudir d'un bon tiberi i una ocasió perfecta per delectar-se amb les suculències d'Albert Guzman Restaurant a la Ràpita. La cuina marinera de tota la vida amb un toc d'autor fresc i valent que us deixarà bocabadats.

Pla general del port pesquer de la Ràpita
El port pesquer de la Ràpita (Flickr Miquel Fabre)


Dijous 25: Audiolectura

Últimament, m'he aficionat a audiollegir, és a dir, a escoltar la narració d'un llibre. Convida especialment mentre condueixes, cuines o fas les feines de casa, però també pot ser una bona excusa per jeure al llit i deixar volar la imaginació. Us recomano el clàssic de Louis Stevenson "La isla del tesoro", que trobareu al canal de YouTube Audioclásicos, és una autèntica delícia.

 

Anar al contingut