Set cites per a set dies: l'agenda cultural de l'"InfoK"

Obrim l'agenda cultural de l'equip de l'"InfoK", que està de vacances fins al 9 de setembre

Núria Casals CollActualitzat

L'equip de l'"InfoK" ja està de vacances, com tots els nens i nenes de Catalunya. En l'últim programa de la temporada, la Núria Vilanova, l'Anna Arboix, el Miquel Piris, l'Alaaddine Azzouzi i la Núria Casals van acabar en "zona de perill". Els va tocar posar-se a la pell dels concursants del talent show "Eufòria", que tant ha apassionat els espectadors del programa els darrers mesos.

Va ser un repte, però no pas el més difícil de la temporada. I és que l'equip de l'informatiu infantil i juvenil ha hagut d'explicar al seu públic l'atac d'Israel a Gaza, els problemes de la sequera que han castigat el país o l'addicció a les pantalles.

Una vegada més, han posat en valor el benestar emocional dels nois i noies i han arrencat la secció "Tal com soc" amb reportatges per prendre consciència de la pressió estètica del cos i dels trastorns alimentaris.

L'InfoK tornarà el 9 de setembre amb l'inici del curs escolar per continuar explicant l'actualitat als nois i noies. Abans de marxar l'equip del programa us vol recomanar set cites per a set dies en família.

 

Divendres, 28: "L'últim somni" la gira transpirinenca del Petit Circ Cric

Amb el camp base a Sant Esteve de Palau Tordera, feia més de deu anys que la "troupe" del Circ Cric no sortia de gira. I per primera vegada està visitant deu pobles del Pirineu aquest estiu.

Tortell Poltrona ha explicat que la gira és un projecte que fa molts anys que tenia al cap i que ha batejat com "l'últim somni". És un espectacle de petit format, amb carpes petites i una grada reduïda per a 220 persones que just aquest cap de setmana estarà instal·lat al camp de futbol de Vilaller, a l'Alta Ribagorça.

Divendres s'hi podrà veure el clàssic "Que bèstia!" que protagonitza Tortell Poltrona i que s'inspira en els grans pallassos d'inicis i mitjans del segle XX ple de situacions absurdes i gags.

Anna Arboix, redactora

 


Dissabte, 29: Conèixer l'ofici de campaner

L'antic ofici de campaner és un dels que més ens han cridat l'atenció a l'"Infok" sobretot perquè està desapareixent. Aquest dissabte 29 de maig, en plena Festa Major de Sant Pere, els campaners de Reus fan una visita guiada a l'emblemàtic campanar que hi ha a la capital del Baix Camp.

Us podran explicar en què consisteix el seu ofici, què significa cada repic de campanes i moltes altres curiositats. Per anar obrint boca: Sabíeu que l'arquitecte Antoni Gaudí va recrear el seu disseny de l'escala interior -helicoidal amb l'eix buit- als campanars de la basílica de la Sagrada Família?

I més: Alumnes de diferents instituts de Reus i de Tarragona n'han restaurat el rellotge del 1883 i el carilló, i ja torna a sonar amb tota la seva esplendor.

Núria Vilanova, presentadora i directora

 

Diumenge, 30: "Eufòria", el doble concert

Aquesta temporada de l'InfoK m'he encarregat de cobrir cada setmana els preparatius per les gales d'"Eufòria". He pogut conèixer els 16 concursants de la tercera edició i, en especial, els tres finalistes de l'edició d'enguany: el Lluís, el Julien i la Maria.

I tots tenen un comú denominador: talent, il·lusió i energia. I això és el que es podrà veure al doble concert que faran diumenge al Palau Sant Jordi a Barcelona.

El primer concert es farà a les 12 del migdia, i el segon, a les set de la tarda. Després d'hores d'assaig, els concursants ho donaran tot en un espectacle on es podran veure les millors actuacions que han fet al programa televisiu. Les entrades es poden comprar a través de la pàgina web d'"Eufòria".

Miquel Piris, redactor

 

Dilluns, 1: "Simfonia d'haikús", Dàlia Mora

En un dels rodatges de l'InfoK he tingut la sort de conèixer una nena poeta. Es diu Dàlia Mora i és de Llagostera. L'editorial Trípode, que té una col·lecció de poesia per a nois i noies, acaba de publicar el seu primer llibre.

Es diu "Simfonia d'Haikús" i hi ha una trentena de poemes de vers lliure que capten amb senzillesa i una imaginació desbordant com és el món als 9 anys.

El secret de la Dàlia? Portar sempre una llibreta de butxaca on apunta tot allò que li passa pel cap i tenir ben a prop una àvia editora i escriptora, la Pilar Blasco, que li ha llegit poemes des que dormia al bressol.

Núria Casals, redactora

 

 

Dimarts, 2: Scape room "Miró Oníric".

Quan pregunto què els encanta als infokaires molts em diuen: "anar a un escape room!". És una de les propostes en família que no fallen mai. N'hi ha per tot el territori, però a mi m'ha cridat l'atenció el que es fa al Mas Miró a Mont-Roig del Camp.

Barreja una activitat d'oci amb cultura en un entorn genial. Tot passa a l'aire lliure i a través d'enigmes i jocs de lògica es pot conèixer millor l'obra i la vida de l'artista. Quadres com el de "La Masia", la garrofa, el foc… seran elements claus d'aquesta aventura.

Una forma diferent d'acostar-se a l'univers de Miró i als conceptes surrealistes que va plasmar en la seva obra. Aquest escape room dura una hora i hi poden participar fins a set jugadors. Els menors de vuit anys tenen l'entrada gratuïta. És important reservar online a la web masmiro.com.

Alaaddin Azzouzi, redactor

 

 

Dimecres, 3: Arrenca el Fascurt

Les estrenes de cinema són un clàssic de l'InfoK. Però aquesta vegada més que parlar de novetats us vull convidar a veure els curtmetratges que més triomfen aquest 2024 i a la fresca.

Dimecres, a la platja d'Ocata del Masnou, arrenca la 22a edició del Fascurt. És un clàssic de les nits d'estiu del Maresme que també té una secció dedicada al públic familiar. No us perdeu l'irònic "Conej steps out" inspirat en el Disney més clàssic amb un conill com a protagonista. I tampoc "To bird or not to bird", una mirada del món actual a vista d'ocell que va guanyar el Premi Goya al millor curt d'animació del 2024.

L'oscaritzada "The Artist" de Michel Hazanavicius inaugurarà el Fascurt en una projecció única a la centenària sala del Cinema de La Calàndria. El grup musical The woody's interpretarà en directe la banda sonora d'aquesta història d'amor entre una antiga estrella del cinema mut i una jove actriu d'èxit durant la transició al cinema sonor.

La pel·lícula va guanyar cinc Òscars, entre els quals el de millor pel·lícula, millor director i millor actor per a Dujardin. Però us asseguro que els més petits de la casa només tindran ulls per a l'Uggie, el gos que acompanya el protagonista i que també va ser distingit amb diferents guardons pel seu talent.

Núria Casals, redactora


Dijous, 4 Anem al museu Whitte Rabbit

Entrevistem molts infokaires als museus. En visiten moltíssims durant el curs escolar. Però el que no tinc tan clar és si han tingut l'ocasió de conèixer el flamant museu Whitte Rabbit. Té el nom del conill que persegueix "Alícia al País de les Meravelles" i, per a molts, trenca amb la definició lògica i conceptual del que ha de ser un museu.

És al passeig de Gràcia de Barcelona on fa sis anys hi havia el centre comercial Bulevard Rosa. En Quique Vives l'ha convertit en un espai immersiu sobre la cultura catalana. Sense complexos, proposa al visitant que no calli, que ho toqui tot, que faci fotos i que, sobretot, es diverteixi. Tots els artistes que hi juguen són de Catalunya o hi viuen. Hi trobareu els capgrossos de Comediants. El Caganer entronitzat o el xivarri de les festes majors en format quadre. L'empresa de realitat virtual Seeds XR farà que tota la família se submergeixi en la llegenda de Sant Jordi, els castellers o els correfocs.

Núria Vilanova, presentadora i directora

El White Rabbit és un espai immersiu sobre la cultura catalana
El White Rabbit és un espai immersiu sobre la cultura catalana (Europa Press)

 

Anar al contingut