Sessió d'alt voltatge al Congrés amb el cas Begoña Gómez com a arma llancívola entre PSOE i PP

Les acusacions de corrupció del PP envers el PSOE han marcat de nou una sessió de control que s'ha celebrat l'endemà que se sabés que la parella de Sánchez està investigada, però amb certa confusió

RedaccióActualitzat

Nova picabaralla al Congrés al voltant del cas de Begoña Gómez, parella de Pedro Sánchez, l'endemà que se sabés que figura com a investigada malgrat no haver estat cridada a declarar. És una situació que ha generat confusió, però per la qual ministres i dirigents socialistes han dit que no estan preocupats "en absolut".

A la sessió de control, el PP ha carregat contra el govern espanyol, especialment contra els socialistes. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha exigit a Sánchez que "faci el que ha de fer i acabi amb això" perquè "la Moncloa està investigada per corrupció", al·ludint a la seva dimissió.

Feijóo ha acusat el cap de l'Executiu d'haver mentit els espanyols, perquè quan va agafar-se cinc dies per plantejar-se la seva continuïtat al càrrec, "no se'n va anar a reflexionar; se'n va anar a preparar la defensa".

La sessió de control ha estat marcada també per altres acusacions de corrupció, com les que envolten el cas Koldo, i també pel reconeixement de Palestina, que Sánchez va oficialitzar aquest dimarts.

Enmig de tot plegat, un micròfon ha captat la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, dient "a la merda" després d'una intervenció dels populars.

El PP, que s'ha sentit al·ludit i ha demanat la seva dimissió, mentre que des de Sumar han negat que els populars en fossin els destinataris.


"La màquina del fang" per entorpir la política espanyola

En resposta a aquestes afirmacions, el president del govern espanyol ha acusat tant els populars com Vox d'utilitzar "la màquina del fang" per tapar els èxits de la coalició i també els "governs de la vergonya" entre les dues formacions.

"Vostè podrà continuar xipollejant al fang, que nosaltres continuarem governant", ha etzibat Sánchez a Feijóo.

Ple del Congrés
Feijóo ha reclamat a Sánchez que plegui perquè "la Moncloa està investigada per corrupció" (Jesús Hellín / Europa Press)

Feijóo no s'ha donat per al·ludit i ha recordat que Sánchez no li va contestar al Congrés quan li va preguntar si la seva dona estava investigada.

També li ha preguntat si l'Audiència Nacional, els jutjats o la Fiscalia de la Unió Europea són "fang" i ha exigit al líder del PSOE que no faci servir el poble argentí, l'israelià o la "noble causa" del poble palestí com a excuses per no donar explicacions.

Sánchez li ha retret ser "esclau" dels pactes amb la ultradreta:

"Hazte Oír, el de la serra mecànica (en al·lusió al president argentí, Javier Milei), Manos Limpias, Netanyahu; tota la ultradreta dissenyant la política d'oposició del PP. Fang, fang i més fang, senyor Feijóo; li pregunten per l'economia, fang per a les eleccions a Catalunya: fang (...) pel reconeixement de l'estat de Palestina, més fang per part del PP."

Les acusacions de corrupció també han esquitxat el soci de govern, Sumar, a qui el portaveu del PP, Miguel Tellado, ha titllat de voler ser "còmplice" dels socialistes en això.

En resposta a les acusacions, Díaz ha dit que la corrupció "es diu Rato, la presó i 60.000 milions d'euros" (Jesús Hellín / Europa Press)

Després de ser preguntada per la diputada popular Ester Muñoz, Díaz ha respost que la corrupció "es diu Rato, la presó i 60.000 milions d'euros". Muñoz havia carregat contra el que ha titllat de "mentides i humiliacions" del PSOE:

"És curiós que vostè estigui agenollada davant del seu amo i Espanya només té un amo: el poble espanyol."

Davant aquestes crítiques, Díaz ha valorat l'estabilitat de l'executiu davant "la inestabilitat més gran" que va generar el PP quan va governar, citant, entre altres coses, els 6,2 milions de persones que van conduir a l'atur o que van provocar la devaluació salarial més gran de la història.

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezAlberto Núñez FeijóoYolanda Díaz
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut