Sabrià plega pel cas dels cartells i admet una estructura de comunicació no oficial a ERC

El fins ara viceconseller del govern d'Aragonès assegura que vol rebaixar la tensió al partit i apunta, sense esmentar-lo, a Oriol Junqueras
Redacció Actualitzat
TEMA:
ERC

Sergi Sabrià dimiteix com a viceconseller del govern en funcions. Ha demanat al president Aragonès que el cessi i aquest mateix dijous es farà efectiu. 

Sabrià deixa el càrrec arran de les informacions aparegudes als mitjans que l'assenyalen com el coordinador d'una suposada estructura paral·lela a Esquerra que actua fora de les sigles, l'anomenada xarxa B. 

Una de les accions que s'havien atribuït a aquesta xarxa són els cartells que vinculen l'Alzheimer amb Ernest Maragall, que van aparèixer en plena precampanya de les municipals de l'any passat, i que s'ha sabut que van sortir del mateix partit

Sabrià, en una compareixença molt emocionat des de la seu d'ERC, ha negat tenir-hi res a veure: "Ni la vaig aprovar ni l'aprovaria mai." Tampoc reconeix haver demanat a Ernest Maragall, que era a la sala escoltant-lo, que retirés la denúncia. 

Tot i això, ha reconegut que el partit també fa campanyes de comunicació no oficials: "Hi ha molts tipus de campanyes: les més convencionals amb el logo del partit, i altres més properes a l'activisme". 

I ha citat accions com "encartellar mig Catalunya amb 'Free Junqueras'" o els mariachis que van enviar a la seu de Junts quan decidien si sortir o no del govern de coalició amb els republicans. Aquí, però, diu que no hi cap la "repugnant" campanya de l'Alzheimer.

 Per això ha raonat així per què plega: "No ho faig perquè sigui culpable de res, perquè no ho soc; ni perquè em senti culpable de res, perquè no m'hi sento."

I ha afegit: "Ho faig perquè crec que és la millor aportació que puc fer al partit" i "per no servir de distracció als temes que aquesta organització ha d'afrontar: adaptar-se, renovar-se i poder tornar a guanyar."

Membres de la cúpula d'ERC han seguit la compareixença de Sabrià des de la seu

Diu que fa un any que no parla amb Junqueras

Sergi Sabrià es referia al procés de renovació en què està plenament immersa ERC. Ell va ser un dels signants del manifest de militants republicans que reclama la renovació de la cúpula. Manifest que van subscriure la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i el president Aragonès

A l'altra banda, un Oriol Junqueras que, a diferència de Rovira i Aragonès, vol presentar-se al congrés previst al novembre per tornar a presidir el partit, si ho vol la militància.

I també ha fet referència a Junqueras, sense citar-lo: "Hi ha qui ha volgut precipitar aquest moment amb acusacions falses, enfangant fins a límits insospitats un debat intern imprescindible, alhora que sentia frases com que cal rentar els llençols bruts a casa", ha afirmat Sabrià. I justament aquesta va ser la resposta que va fer Junqueras en el seu moment al manifest de la militància. 

I encara ha afegit: "Hi ha a qui no li importa ni el partit, ni la militància, ni la ciutadania d'aquest país; només l'ambició i el desig personal de controlar una organització per fer-se-la a mida."

En el torn de preguntes, a més, ha dit que fa un any que no té una conversa amb Junqueras.

Sabrià ja va anunciar que deixaria la política institucional després de la desfeta d'ERC en les eleccions del 12 de maig. Ha assegurat que hauria volgut esperar-se a abandonar totes les seves responsabilitats, però les informacions sobre l'estructura paral·lela a ERC ho han precipitat.

Sabrià va ser portaveu, president del grup parlamentari d'ERC, cap de l'oficina d'Aragonès a la presidència i alcalde de Palafrugell entre 2009 i 2011. Com a director de comunicació d'ERC, també ha dirigit diverses campanyes electorals.

Ocupava el càrrec de viceconseller d'Estratègia i Comunicació del Govern des del gener, quan Pere Aragonès el va nomenar per reforçar el seu nucli dur a l'executiu.

ARXIVAT A:
ERC
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut