Una discussió va ser la causa del tiroteig que va acabar amb dues morts durant la revetlla de Sant Joan (ACN/Gerard Vilà)

S'entreguen dos homes relacionats amb el tiroteig mortal a la Font de la Pólvora, a Girona

Segons els Mossos, els detinguts, de 23 i 26 anys, són familiars de l'autor del tiroteig que van fugir després del doble crims durant la revetlla de Sant Joan
Redacció/agències Actualitzat
TEMA:
Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts dos homes presumptament relacionats amb la mort en un tiroteig de dues persones al barri de la Font de la Pólvora de Girona per la revetlla de Sant Joan, després que s'hagin entregat a la policia.

Aquest dimarts, els dos joves, de 23 i 26 anys, investigats en el cas, han anat en una comissaria de Figueres, acompanyats dels seus advocats, per lliurar-se. Segons fonts policials, cap dels dos arrestats seria autor dels trets que es van produir aquella nit, quan una discussió va acabar en un tiroteig i amb posteriors aldarulls a l'Hospital Trueta de Girona. El resultat van ser un home i una dona morts i dues persones ferides de gravetat.

Els detinguts són cunyats de l'autor del tiroteig, que com l'autor i altres familiars van fugir del barri després del doble crim. La policia els havia identificat i van decidir entregar-se. Aquest dimecres passaran a disposició del jutge.

El responsable de l'atac, que es va fer amb un fusell d'assalt kalàixnikov que posteriorment van localitzar els Mossos, encara es busca. Les gestions fetes per la policia els darrers mesos han permès identificar i localitzar diverses persones involucrades en els fets. La investigació continua oberta per detenir la resta d'implicats.


Espiral de violència

Els fets van desencadenar una espiral de violència entre les famílies de les víctimes i del presumpte agressor. Es van produir incidents greus tant al barri de la Font de la Pólvora com al del costat, Vila-roja, així com en altres llocs de la demarcació de Girona, especialment al barri de Sant Joan de Figueres. A la capital de l'Alt Empordà, es van cremar béns materials i immobles propietat del presumpte autor del doble crim, entre altres actes vandàlics.

El 26 de juliol i l'1 d'agost, la Unitat d'Investigació dels Mossos de Girona va detenir nou homes d'entre 34 i 55 anys com a presumptes responsables de delictes de danys, violació de domicili, lesions i desordres públics, relacionades amb els fets. Tots havien participat amb les destrosses a l'habitatge, i dos d'ells, a més, estaven suposadament relacionats amb els incidents posteriors a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Després del tiroteig mortal i que també va causar diversos ferits, dos d'ells greus, un grup nombrós de persones van accedir al centre mèdic i van ferir lleument dos agents que estaven garantint la seguretat del recinte.

Des que es van produir els fets, es manté actiu un dispositiu policial preventiu, principalment als barris de la Font de la Pólvora i Vila-roja.

ARXIVAT A:
Policial Mossos d'Esquadra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut