El pont de Carola, amb la secció esfondrada, davant l'skyline de Dresden (Reuters/Matthias Rietschel)

S'enfonsa parcialment un pont sobre el riu Elba a Dresden, sense causar ferits

L'accident, de matinada, ha passat pocs minuts després que hi circulés un tramvia, en una secció que s'havia de renovar l'any que ve
Redacció Actualitzat
TEMA:
Alemanya

El pont de Carola de Dresden, un dels que travessen el riu Elba al pas per aquesta ciutat de Saxònia, al sud d'Alemanya, ha caigut parcialment aquesta matinada.

S'ha fregat la tragèdia, perquè l'accident ha passat cap a les 3 i l'últim tramvia de la jornada hi havia passat uns deu minuts abans.

Secció ensorrada del pont en què s'aprecien les vies del tramvia, el carril bici i la part per als vianants (Reuters/Matthias Rietschel)

L'accident, en concret, ha afectat un tram de 100 metres entre dos pilars de la part del pont on hi ha les vies del tramvia, el carril bici i un carril per a vianants, segons han informat els bombers. També han quedat afectades dues canonades del sistema de calefacció urbana.

En aquest vídeo, gravat per una usuària que denunciava que ciclistes i vianants tenien poc espai després d'una reordenació recent, es pot veure clarament com era la part que ha caigut aquesta matinada, recorreguda d'un extrem a l'altre.


Les altres dues seccions, dedicades al trànsit rodat, han quedat intactes. Tanmateix, segons les autoritats de Dresden, estan en perill greu de caure.

El pont de Carola són, de fet, tres ponts construïts entre el 1967 i el 1970, quan Dresden formava part de la República Democràtica Alemanya, que constitueixen una important via de comunicació entre el nucli antic i el barri de Neustadt.

Es dona la circumstància que la secció que ha caigut havia de ser rehabilitada el 2025, mentre que les altres dues ja havien estat renovades.

L'ensorrament ha afectat un tram de 100 metres (EFE/Christian Essler)

En el moment de l'accident no hi havia ningú circulant pel pont de Carola, ni cap ciclista ni cap vianant, segons els informes inicials.

Alguns curiosos observen la secció esfondrada des del cordó policial (Reuters/Matthias Rietschel)

Aquestes dues imatges mostren el pont de Carola aquest dimarts a la tarda, sencer, i com ha quedat després de l'esfondrament.


Ara per ara no se saben les causes de l'esfondrament, que ja s'estan investigant.

El pont ha quedat completament tancat i es preveu que això causarà importants problemes de trànsit i mobilitat; també fluvial.

Detall de l'esquerda en un dels punts on un tram del pont s'ha esfondrat (Reuters/Matthias Rietschel)
ARXIVAT A:
Mobilitat Alemanya
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut