Fotografia d'arxiu de José Luis Yzuel, president de la Confederació d'Hosteleria d'Espanya (EuropaPress)

"Sempre hem treballat de 12 a 12": el polèmic avís del president dels hostalers als joves

Les declaracions de José Luis Yzuel han aixecat polseguera i el dirigent s'ha vist obligat a demanar disculpes pel que ha qualificat de "broma inadequada"

RedaccióActualitzat

Polèmiques declaracions del president de la Confederació d'Hostaleria d'Espanya davant les dificultats de cobrir les vacants en el sector. José Luis Yzuel ha defensat les condicions laborals de la professió i ha tret importància al nombre d'hores que s'exigeix als treballadors del gremi.

En un primer moment, a la seva intervenció en les conferències organitzades per la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepyme), Yzuel ha ironitzat sobre les jornades dels cambrers:

"Que a un cambrer li diguin que ha de treballar 10 hores, en fi, no sé si és greu, no? Que després els hi compensin, els hi paguin, que els donin més vacances..."

El dirigent ha continuat assegurant que "sembla que en aquest país treballar en temporada alta, que és quan cal aprofitar, estigui injuriat".

Les declaracions van pujant de to fins que Yzuel es dirigeix als joves, dels quals diu que "no s'incorporen a treballar" i "les condicions laborals ja ni t'ho explico", afirma.

Per continuar relatant de forma sarcàstica: "Treballar a torn partit, treballar dissabte, diumenge, els festius". I acabar exclamant: "Les hores! Que fan deu hores! Ostres, quin dolor! Si tota la vida a l'hostaleria hem fet mitja jornada: de 12 a 12!":


"Una broma molt inadequada"

Unes declaracions que han aixecat polseguera i que han empès el dirigent a gravar un missatge de disculpa difós a través de la xarxa social X:

 

Anar al contingut