Els 1.368 alumnes matriculats tenen la possibilitat de tornar a examinar-se la setmana vinent de la segona part de l'examen (Europa Press/Kike Rincón)

Selectivitat: es podrà repetir un exercici de l'examen de literatura castellana per un error

En una de les dues opcions es preguntava als alumnes per un poema de Góngora que no constava en el temari del curs

Actualitzat

Una errada en l'examen de literatura castellana ha marcat la segona jornada de la selectivitat, que s'ha acabat aquest dijous. 

Els alumnes s'han trobat que, en una de les dues opcions, el comentari de text era sobre un poema que no constava en el temari.

Es tracta del poema "Mientras por competir por tu cabello" que, segons Universitats, no forma part de les peces de Luis de Góngora que consten a "Antología de Poesía del Siglo de Oro", una de les lectures prescriptives d'aquest curs.

Aquest és el poema de Luis de Góngora que no constava al temari

El Consell Interuniversitari de Catalunya ha comunicat als 1.368 alumnes matriculats que tenen la possibilitat de tornar a examinar-se la setmana vinent, si així ho desitgen, de la segona part de l'examen. Finalment, només 97 estudiants s'han acollit a aquesta possibilitat.

L'altra opció de comentari de text ha estat sobre un fragment del capítol quart de "Tormento", de Benito Pérez Galdós, on s'ha demanat als alumnes que es fixessin sobretot en la situació social de la família que hi apareix i en el context històric de la novel·la.

Literatura castellana ha estat una de les matèries de modalitat de la fase específica que s'han fet aquest dimecres a la tarda, juntament amb dibuix tècnic, història de l'art, història de la música i de la dansa, i química.
 

Queixes per la dificultat de l'examen de matemàtiques

L'errada a l'examen de literatura castellana s'afegeix a les queixes d'alguns alumnes i professors per la dificultat de l'examen de matemàtiques que s'ha fet aquest dimecres al matí.

La prova ha inclòs qüestions sobre màxims i mínims i zones de creixement i de decreixement, calcular equacions de rectes tangents, resoldre sistemes d'equacions, calcular coordenades i superfícies de terrenys i qüestions de probabilitat.

 

ARXIVAT A:
Selectivitat
Anar al contingut