Judici a Alves: els testimonis afirmen que la víctima tenia ferides i que ell anava begut

Diversos agents dels Mossos d'Esquadra que van atendre la víctima han ratificat que ella estava en xoc i que les gravacions de les càmeres de la discoteca corroboren el seu relat

RedaccióActualitzat

A la segona jornada del judici a l'exfutbolista Dani Alves, aquest dimarts a l'Audiència de Barcelona, han declarat més de 20 testimonis, entre els quals l'amic que acompanyava la nit dels fetsla dona de l'acusat, diversos agents dels Mossos d'Esquadra i personal de la discoteca. 

Alves està acusat de l'agressió sexual a una dona el desembre del 2022 a la discoteca Sutton de Barcelona, per la qual la Fiscalia li demana 9 anys de presó i l'acusació particular, 12.

El director de Sutton ha dit que va veure la víctima plorant i que li va explicar que havia patit una agressió sexual. D'altra banda, un treballador de la discoteca ha confirmat que va curar les ferides que la víctima tenia als genolls.

El responsable de sala ha relatat que li va preguntar si volia denunciar el cas i li va oferir trucar al 112 i esperar els Mossos d'Esquadra. 

Aquest treballador ha dit també que Alves era un client habitual del local, però que aquella nit "no estava com sempre" i que va notar que "o havia begut o bé s'havia pres alguna cosa". 

A l'última versió de l'acusat, segons l'escrit de la defensa, ell al·lega que havia begut, fet que podria suposar un atenuant de condemna.

L'amic amb qui Alves va estar a Sutton la nit de l'agressió arribant a l'Audiència de Barcelona (Europa Press/David Oller)

Diversos amics amb qui va sopar Alves aquella nit, uns testimonis proposats per la defensa, també han insistit que van beure molt. El mateix ha fet la seva dona, que ha assegurat que l'exfutbolista va arribar begut a casa i feia olor d'alcohol.

També ha declarat l'amic d'Alves que estava amb ell aquella nit al reservat de Sutton i, segons ell, no va veure en la víctima res estrany quan ella va sortir del bany on s'hauria produït l'agressió. 

Per altra banda, diversos agents dels Mossos d'Esquadra que van atendre la víctima han ratificat que ella estava en xoc, tant la mateixa nit com dies després, quan va fer la declaració policial.

Una agent ha explicat que la declaració de la víctima queda corroborada per les gravacions de les càmeres de la discoteca.

Dani Alves durant el primer dia de judici per agressió sexual
Entre la vintena de testimonis que declararan aquesta tarda, hi ha la dona de l'acusat i l'amic amb qui va sortir la nit dels fets (Europa Press/David Zorrakino)

El primer dia del judici, aquest dilluns, va ser la primera vegada que es veia Alves en públic des del 20 de gener del 2023, quan va ingressar en presó preventiva a Brians 2.

S'asseia al banc dels acusats, visiblement desmillorat, a l'espera que el judici se suspengués, tal com va demanar la seva defensa, al·legant que "s'havia vulnerat el dret a la presumpció d'innocència" i no era "un judici amb garanties". El tribunal, però, va desestimar la petició.


Una violació amb violència i actitud despectiva, segons la víctima

La primera a declarar va ser la víctima, que ho va fer durant una hora i quart, protegida per un biombo, amb la imatge pixelada, el so distorsionat i a porta tancada; per tant, sense que els periodistes poguessin seguir la declaració en directe.

Segons fonts judicials, la denunciant va ratificar la seva versió dels fets davant del tribunal, un relat que ha mantingut des del primer moment.

Així, va explicar que Dani Alves la va agredir sexualment en un lavabo del reservat de la discoteca i va descriure la seva actitud de violenta i despectiva

Les fortes mesures de protecció de la identitat de la víctima s'han pres per evitar qualsevol risc a exposició pública, com que se la pugui reconèixer si hi ha filtracions.  

De fet, la mare d'Alves està denunciada per la víctima per haver revelat la identitat de la dona a les xarxes, fet que pot suposar un delicte contra la integritat moral i de revelació de secrets.

Familiars d'Alves arribant a l'Audiència de Barcelona, aquest dimarts, segona jornada del judici (Europa Press/David Oller)


Les amigues ratifiquen la versió de la víctima

Dilluns també van declarar diverses testimonis de la nit dels fets, entre els quals una amiga de la víctima i la seva cosina --que eren amb la denunciant la nit dels fets--, a més de dos cambrers i un porter de la discoteca.

L'amiga i la cosina van corroborar la versió de la dona. L'amiga va explicar que aquella nit ell va tenir una "actitud bavosa" des del primer moment, fet que les va incomodar. I totes dues han explicat que les va grapejar abans de la violació.

Segons les declaracions de l'amiga i la cosina de la víctima, després de l'agressió, encara dins la discoteca, ella els va explicar el que havia passat entre plors.

"Estava dissociada i no semblava que fos dins el seu cos" va dir l'amiga. Repetia que ell "li havia fet molt de mal", va recordar la cosina.

Totes dues van explicar que la víctima "estava en xoc" i que no volia denunciar perquè repetia contínuament: "no em creuran, no em creuran"

Segons les declaracions de les dones, van ser elles i la mare de la noia que la van animar a fer-ho. Des de llavors, van dir, està molt malament: "ha perdut pes, no pot treballar i no se sent tranquil·la enlloc."

D'altra banda, un dels cambrers va explicar que Dani Alves va insistir dues vegades a convidar les noies a una copa. Això, mentre el porter de la discoteca va recordar que, en veure-les plorar després dels fets, va fer venir el director del local i elles van explicar que "havien tingut un problema amb l'ara acusat".

El tribunal que jutja Dani Alves
El tribunal que jutja Dani Alves (ACN/Jordi Borràs)

Alves declarà l'últim

De les qüestions prèvies que va presentar l'advocada d'Alves, Inés Guardiola, l'única que el tribunal va acceptar va ser que l'acusat fos l'últim a declarar. Per tant, Alves declararà l'últim dia del judici, que, si no s'allarga més del previst, serà dimecres.

El tribunal va reconèixer que "és una qüestió polèmica", però va considerar que en aquest cas "contribueix a aclarir els fets", ja que durant la investigació hi ha hagut proves que l'acusat no coneix.

La declaració de l'acusat tampoc es podrà gravar ni difondre i els periodistes l'hauran de seguir a través d'una pantalla. El cas ha generat molta expectació mediàtica des que es van saber els fets, a finals del 2022. Al judici hi ha acreditats 270 periodistes de 70 mitjans, molts vinguts de l'estranger.

Dimecres també declararan els pèrits psicòlegs i els metges forenses, que hauran d'acreditar si les ferides són compatibles amb una agressió sexual.


Li demanen 9 i 12 anys de presó

Alves ha canviat la seva versió dels fets fins a cinc vegades. De no conèixer la víctima ha passat a reconèixer que hi va haver trobada sexual amb penetració.

De fet, l'acusat busca rebaixar la possible condemna: justificant embriaguesa i reparació del dany, ja que ha pagat la indemnització per avançat.

En canvi, la versió de la víctima s'ha mantingut estable tot aquest temps, fet que la converteix en una de les principals proves que incriminen l'exfutbolista, ja que els fets van passar en un espai sense càmeres i on no hi havia ningú.

La Fiscalia li demana una pena de 9 anys de presó i 10 anys més de llibertat vigilada, a banda de la prohibició d'acostar-se i comunicar-se amb la víctima. 

L'acusació particular demana 12 anys de presó, més 10 anys de llibertat vigilada i que tampoc es pugui acostar a ella ni comunicar-s'hi. La defensa en demana l'absolució. 

 

ARXIVAT A:
JudicialAgressió sexualDaniAlves
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut