La novel·la de Sebastià Alzamora parteix d'una experiència personal (ACN/Pau Cortina)

Sebastià Alzamora guanya el Premi Òmnium amb "Ràbia", sobre l'enverinament del seu gos

L'escriptor mallorquí diu que es va inspirar en aquest episodi per teixir una història que reflexiona sobre el mal, la crueltat i la violència arbitrària

RedaccióActualitzat

L'escriptor mallorquí Sebastià Alzamora ha guanyat el Premi Òmnium a la millor novel·la del 2022"Ràbia", publicada per Proa, en la qual analitza la societat i el món a través d'una gossa i el seu amo. 

S'ha imposat a les dues altres novel·les finalistes: "Les altures", del també mallorquí Sebastià Portell, i "Al llac", de la pallaresa Maria Barbal. Totes tres s'han publicat entre el novembre del 2021 i l'octubre del 2022. 

El president d'Òmnium, Xavier Antich, ha lliurat el premi, que arriba a la sisena edició. Ha defensat que aquest és un guardó estratègic que busca "contribuir a prestigiar les lletres catalanes" com a eina de cohesió social.

 

La novel·la premiada parteix d'una experiència personal, l'enverinament del gos de l'escriptor. Alzamora explica que es va inspirar en aquest episodi per teixir una història que reflexiona sobre el mal, la crueltat i la violència arbitrària.

Aquí podeu recuperar com ho explicava en una entrevista a TV3


El premi està dotat amb 20.000 euros per a l'autor i 5.000 més per a la promoció de l'obra guanyadora. 

Alzamora, nascut a Mallorca el 1972, ha escrit novel·les com "Sara i Jeremies" (2002), o "La pell i la princesa" (2005), amb la qual va guanyar el Premi Josep Pla.

També és autor de "Crim de sang" (2011), que va ser Premi Sant Jordi, i  de "La netedat" (2018), Premi Crítica Serra d'Or.

ARXIVAT A:
Òmnium CulturalLiteratura
Anar al contingut