Sorpresos dos lladres robant a l'edifici cremat de València
Bombers sanejant la façana cremada (Europa Press/Rober Solsona)

S'arxiva la causa per l'incendi de València en no detectar un origen "criminal o delictiu"

El jutge autoritza que els pèrits de les asseguradores puguin accedir als pisos sinistrats sota la supervisió d'agents policials per poder agilitar les indemnitzacions als afectats

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció 9 de València ha arxivat provisionalment la investigació de l'incendi a l'edifici de Campanar, on van morir deu persones, després que la investigació de la policia hagi descartat que el foc tingués un origen "criminal o delictiu". El magistrat també ha aixecat el secret de les actuacions.

La resolució judicial, que es pot recórrer, també autoritza les companyies asseguradores a accedir als pisos sinistrats per poder agilitar les indemnitzacions als afectats. Això sí, els pèrits hi hauran d'accedir sota la supervisió i l'acompanyament d'agents de la policia científica pel mal estat en què han quedat els habitatges.

Una quinzena d'agents han estat treballant en les restes de l'edifici per mirar d'aclarir les causes de l'incendi que s'hi va declarar el 22 de febrer, enmig de sospites sobre la qualitat de l'edifici. Una de les qüesions a resoldre és la possibilitat que les plaques d'alumini del revestiment de la façana tinguessin incorporat un material inflamable.

En les últimes setmanes, els veïns afectats han pogut entrar a l'edifici, acompanyats dels bombers, per retirar les poques pertinences que hi puguin quedar. Fins i tot s'hi va trobar un gat que havia sobreviscut una setmana a l'edifici.

Dilluns la policia local de València va enxampar dos individus que intentaven endur-se aixetes de diversos pisos afectats per l'incendi i els va detenir per robatori

En el sinistre al barri de Campanar van morir deu persones i una quinzena més van resultar ferides, entre les quals diversos bombers.

 

 

 

ARXIVAT A:
Incendi València
Anar al contingut