El riu Besòs al seu pas per Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de Gramenet rep 3 MEUR de fons europeus per a la segona fase de la renaturalització del Besòs

ACN Santa Coloma de Gramenet - La Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha atorgat una subvenció de 3.056.516 euros provinents dels fons Next Generation a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per desenvolupar la segona fase del projecte de Renaturalització del Besòs i creació d'un Refugi de Biodiversitat al riu i al seu entorn natural. El projecte ha hagut de competir amb gairebé un centenar de sol·licituds més per valor de 346 milions d'euros. Finalment, han estat 18 els projectes seleccionats basant-se en la major i millor qualitat de les propostes presentades.

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha considerat que el Projecte del Refugi de la Biodiversitat s'emmarca en els objectius de la convocatòria, l'impuls de renaturalització urbana, mitjançant l'increment de la infraestructura verda i blava i la implementació de solucions per a la millora de la biodiversitat, l'adaptació al canvi climàtic i la qualitat de vida i la salut de la ciutadania. La seva posada en marxa comportarà un resultat transformador i un impacte durador en el camí cap a un model de ciutat que aposti per la sostenibilitat i l'adaptació als efectes del canvi climàtic.

La Renaturalització del Besòs

L'AMB i l'Ajuntament de Santa Coloma van iniciar el passat mes de gener les obres del projecte de renaturalització que millorarà la qualitat ambiental de l'espai fluvial i permetrà un desenvolupament de la biodiversitat de flora i fauna al riu Besòs.

Un dels objectius estratègics és posar en marxa espais educatius, d'estudi i observació, per al desenvolupament d'activitats de divulgació i ciència. En aquest context, el passat 22 de juny es va signar un conveni per a la participació del professorat i alumnat de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona en el seguiment científic de la millora de la biodiversitat al riu.

La renaturalització del Besòs comença a Santa Coloma de Gramenet amb la creació del Refugi de Biodiversitat, un corredor ecològic d'espais naturals. Aquest refugi permetrà el desenvolupament de flora i fauna i millorarà la qualitat paisatgística d'una conca fluvial que esdevé un corredor ecològic imprescindible dins la infraestructura verda-blava metropolitana, ja que connecta el Parc Natural de Collserola i la Serra de Marina amb el litoral metropolità.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut