Cada dia arriben a Sant Feliu de Codines 10 camions cisterna

Sant Feliu de Codines, sense connexió a la xarxa d'aigua, reclama solucions per la sequera

És l'únic municipi del Vallès Oriental que està actualment en estat d'emergència i demana connectar-se a la xarxa Ter-Llobregat

RedaccióActualitzat

Els municipis sense connexió a la xarxa d'aigua estan més exposats a la sequera. És el cas de Sant Feliu de Codines, al Vallès Oriental, en emergència per sequera des de l'abril. El poble gasta més aigua de la que surt dels pous, i des de finals de juliol l'Ajuntament s'ha vist obligat a portar-ne en camions. 

Cada dia arriben al municipi deu camions cisterna per ajudar a omplir els dipòsits i poder donar subministrament als 6.700 habitants que té poble.

L'objectiu de l'Ajuntament, però, és obtenir una solució a llarg termini que, segons el consistori, seria poder connectar-se a la xarxa d'aigües Ter-Llobregat i deixar de dependre únicament dels aqüífers de la zona.

 

L'únic de la comarca

Sant Feliu de Codines és actualment l'únic municipi del Vallès Oriental en fase d'emergència per sequera, com es pot veure en el mapa de les restriccions per sequera. A finals de juny, després de les pluges d'aquesta primavera, 30 municipis de la comarca van recular a la fase d'alerta i 8, a la d'excepcionalitat. 

Només Sant Feliu de Codines va seguir en emergència, a petició del mateix Ajuntament a l'Agència Catalana de l'Aigua. Per l'alcalde, Pol Cabutí Borrell, la rebaixa de l'alerta no ajuda a mantenir la consciència i responsabilitat col·lectiva:

"Que l'ACA faci aquesta desescalada, rebaixant primer a exepcionalitat i, després, a alerta, no ens ajuda gens. La gent té la sensació que el problema ja no existeix i aquí tenim exactament el mateix problema que l'any passat."

En estat d'emergència per sequera, es prohibeix regar jardins, netejar vehicles fora dels llocs habilitats i omplir totalment o parcialment les piscines particulars. A l'estiu, aquesta última és la restricció que més molesta els veïns. 

ARXIVAT A:
Sequera
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut