La subhasta oberta es podrà seguir dilluns en directe per YouTube i es podrà licitar fins al dia 12
La subhasta oberta es podrà seguir dilluns en directe per YouTube i es podrà licitar fins al dia 12 (iStock/magnez2)

Sanitat subhasta més de 500 rellotges de luxe requisats en operacions contra el narcotràfic

Les licitacions de sortida van dels 34 als 5.350 euros, i els diners que s'obtinguin es destinaran a programes d'ajuda a la drogodependència i de lluita contra el narcotràfic

Actualitzat

La delegació del govern per al Pla Nacional sobre Drogues, que depèn del Ministeri de Sanitat, subhastarà més de 500 rellotges d'alta gamma intervinguts en operacions de les forces de seguretat contra el narcotràfic. Els diners obtinguts es destinaran a programes d'ajuda a la drogodependència i de lluita contra el narcotràfic.

Es tracta d'una subhasta oberta que es presentarà en directe interactiu al canal de YouTube del Pla Nacional sobre Drogues, aquest dilluns, 9 de setembre, a les 20.00, i a la qual es podran fer licitacions fins al 12 de setembre, segons ha informat el ministeri en un comunicat.

Els rellotges subhastats estan agrupats en 108 lots que es poden consultar a través d'internet. En concret, se subhastaran 68 lots de rellotges de luxe, de marques com Cartier, Rolex, Bulgari, Jaguar, Tag Heuer, IWC Schaffhausen, Omega, Breitling o Viceroy; cada lot consta d'un únic rellotge. I 40 lots més de rellotges de gammes mitjana i baixa, que en alguns casos consten d'un sol article i que en d'altres inclouen diverses unitats semblants.


Entre 34 i 5.350 euros de sortida

Cada lot ha estat valorat per una empresa especialista al sector de la joieria i la rellotgeria, i per cadascun d'aquests lots podrà licitar qualsevol persona física o jurídica, sempre que compleixi amb una sèrie de requisits i dipositi una garantia.

Entre els rellotges de gamma alta, els preus de sortida oscil·len entre els 34 euros per un Jaguar automàtic --el més barat-- i els 5.350 euros del més car, un Rolex Yacht-master, seguit dels 5.300 d'un Rolex Submariner o 4.000 per optar a un Cartier Panthère d'or.

Entre els rellotges de gamma mitjana i baixa que se subhasten per unitats, el més car surt per 95 euros, i el més barat per 18. La resta són lots de diversos articles amb preus que van dels 11 als 380 euros.


Béns intervinguts en operacions policials

De la mateixa manera que se subhasten altres béns procedents de diverses sentències judicials, com ara immobles, cotxes, joies o maquinària, el Ministeri de Sanitat posa a subhasta aquests objectes intervinguts en operacions policials contra el tràfic il·lícit de drogues i altres delictes relacionats. Després de quedar decomissats per sentència ferma en processos de narcotràfic, han passat a formar part del Fons de Béns Decomissats, gestionat per la delegació del govern, moment en què la llei permet que ja es puguin liquidar a través de subhasta pública.


Diners contra la drogodependència i el narcotràfic

No és el primer cop que el Ministeri de Sanitat fa una d'aquestes subhastes. Els diners recaptats es destinen a "revertir en la societat els danys ocasionats per la drogodependència i el narcotràfic" amb programes de prevenció i atenció de toxicomanies, així com d'inserció social i laboral dels drogodependents, asseguren des del ministeri.

Els últims anys, aproximadament el 70% d'aquests ingressos s'han dedicat a programes de reducció de la demanda i el 30%, a la reducció de l'oferta (persecució del delicte i actuacions policials i duaneres).

L'any 2023 es van distribuir 28,3 milions d'euros procedents del Fons de Béns Decomissats.

ARXIVAT A:
SalutDroguesPolicia NacionalGovern espanyol
Anar al contingut