El virus del Zika el transmet el mosquit "Aedes aegypti"
El virus del Zika el transmet el mosquit "Aedes aegypti"

Sanitat investiga 8 possibles casos importats de virus Zika a l'Estat

El ministre de Sanitat en funcions, Alfonso Alonso, explica que "és improbable que hi hagi casos autòctons"

RedaccióActualitzat

El ministre de Sanitat en funcions, Alfonso Alonso, ha afirmat que s'estan analitzant vuit possibles casos importats de virus Zika a l'Estat. En una entrevista a Onda Cero el ministre ha donat un missatge de tranquil·litat a la població en explicar que "és improbable que hi hagi casos autòctons del virus" i que "el risc que pugui produir-se una epidèmia a Espanya és molt baix".

Segons Alonso, s'espera que en la pròxima Comissió de Salut Pública, que es farà possiblement el dimecres 10 de febrer, "s'aprovi el protocol en el qual s'ha estat treballant i es dictin les pautes per fer front al virus Zika a Espanya". Alonso ha volgut recordar que, de moment, les recomanacions només estan dirigides a les dones embarassades que vulguin viatjar a algun dels països de risc. En aquests casos, "han de consultar-ho amb el seu metge i els seus centres de vacunació, tenint en compte que no s'han establert restriccions als viatges".

Fins ara, s'havien confirmat dos casos del Zika a casa nostra i dos més a la resta de l'Estat: un a Valladolid i l'altre a Llorca -Múrcia. A l'estat nord-americà de Texas s'ha detectat una infecció de virus de Zika per via sexual després que una persona hagi mantingut una relació amb una altra que havia estat infectada en un país de l'Amèrica Llatina. I a Europa, se n'han detectats dos casos a Irlanda en persones que havien viatjat a països afectats pel virus.

Anar al contingut