Sanitat amplia les places dels MIR i no exigirà nota mínima per optar-hi

Hi haurà 9.007 places de medicina i podran entrar al sistema de repartiment tots els aspirants que hagin obtingut una nota superior a 0 en l'examen MIR

Redacció/AgènciesActualitzat

El Ministeri de Sanitat ha aprovat un increment del 2,9% respecte a l'any anterior de les places de Formació Sanitària Especialitzada. D'aquesta manera, en la convocatòria 2024/2025 hi haurà l'oferta de places més gran de la història.

En total n'hi haurà 11.943: 9.007 per a la titulació de Medicina (MIR); 2.171 per a Infermeria (EIR); 352 per a Farmàcia (FIR); 274 per a Psicologia (PIR); 63 per a Biologia; 51 per a Física, i 25 per a Química.

Així s'ha acordat aquest dimarts a la Comissió de Recursos Humans del Sistema Nacional de Salut (SNS), formada pel Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes i presidida per la ministra del ram, Mónica García.

D'altra banda, Sanitat ha acceptat l'eliminació de la nota de tall per accedir al procés d'assignació de places, en un intent que no en quedi cap de vacant.

Aquesta era una llarga reivindicació, entre altres, de la conselleria de Salut, que considera que l'examen MIR --que fan aquells que ja han completat la carrera-- no ha d'eliminar aspirants i només ha de servir per ordenar-los a l'hora d'assignar les places.

Així, a partir d'ara, per accedir al sistema de repartiment de places tan sols s'haurà d'obtenir una nota superior a 0, i en quedaran exclosos aquells que hagin obtingut una puntuació negativa o igual a zero en les proves d'accés.

La prova d'accés per a les diferents titulacions tindrà lloc el 25 de gener del 2025, seguint el cronograma habitual de les proves, cosa que facilitarà la incorporació dels sol·licitants "com més aviat millor", segons Sanitat.


En quines especialitats es concentren els augments?

Per especialitats, en Medicina Familiar i Comunitària només s'ha produït un augment de l'1% del nombre de places respecte a l'any passat: l'oferta és de 2.508 places. A Infermeria Familiar i Comunitària n'hi haurà 919, un 3% més que a la convocatòria anterior. 

D'altra banda, augmenta l'oferta de MIR de Psiquiatria Infantil i de l'Adolescència (60%); Medicina Legal i Forense (42%), i Cirurgia Oral i Maxil·lofacial (14%).

García també ha anunciat que, tal com reclamaven algunes de les CCAA, "s'ha obert la possibilitat que l'elecció de l'any vinent sigui de nou presencial".

Segons la ministra, des del 2018 s'han incrementat en més d'un 40% les places de metges, un 31% més per a Medicina Familiar i Comunitària, un 98% més de les places de psicòlegs i un 94% més de les places d'Infermeria.

ARXIVAT A:
SalutUniversitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut