Sanitaris estrangers sense permís s'ofereixen per treballar contra el coronavirus

L'Ajuntament de Barcelona té 300 persones identificades per a poder treballar ja si el govern espanyol els dona el permís
Ferran Moreno Actualitzat
TEMA:
Salut

Podrien començar a treballar des d'ara mateix en l'àmbit de la salut mateix si el govern espanyol expedís els permisos pertinents o reformés la Llei d'Estrangeria. Són 300 persones extracomunitàries que l'Ajuntament de Barcelona ja té identificades.

Són graduats en medicina o en infermeria, amb anys d'experiència, que demanen que se'ls tingui en compte.

Com Juan Carlos Moraga. És de Nicaragua, va estudiar a Cuba i és metge especialista en medicina interna. Fa 5 mesos que és aquí i voldria ajudar treballant al sistema de salut.

"Fins i tot, tinc un contracte laboral en una institució proveïdora de serveis de salut, però sense el permís de treball no puc oferir els meus serveis."

No té el permís de treball, com tampoc el té la Constanza Sánchez Gallardo, de Xile. Ella és infermera. Va arribar fins i tot a una entrevista personal a l'Hospital de Sant Pau.

"Va insistir que feien falta infermers, sanitaris, però que li sabia molt greu haver de rebutjar-me d'aquesta manera."

La Constanza es va oferir fins i tot sense cobrar.

"Fins i tot fent voluntariat. No m'importava. Però per la meva situació irregular, no és possible poder ajudar. Això frustra una mica."

 

Juan Carlos García se sent igual com la Constanza.

"Volem donar un cop de mà i lluitar colze a colze amb els nostres companys sanitaris que estan aquí dia a dia i a qui nosaltres a les vuit del vespre els aplaudim."

Com ells, Yamile Caicedo, auxiliar d'infermeria, colombiana, que ja ha reunit a través de la xarxa 140 professionals de l'àmbit de la salut. A alguns només els falta un tràmit: l'homologació de títols.

"Són professionals que estan des de fa vuit mesos esperant l'homologació. Demanem que un paper no sigui un impediment per servir a la comunitat."

 

El regidor de Drets de Ciutadania, Participació i Justícia Global de l'Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, assegura que ja es tenen identificades 300 persones extracomunitàries que podrien incorporar-se immediatament als hospitals o residències.

"Hem parlat amb elles. Les que ja en tenen les hem enviat ràpidament perquè les puguin contractar. Hem derivat 50 persones perquè les puguin contractar ja. Però aquelles que no tenen permís de treball de moment el que hem de fer és esperar."

Esperar que el govern espanyol expedeixi permisos de treball excepcionals. Mentrestant, ells ho tenen clar:

Juan Carlos García Moraga: "Si tuviera miedo de enfermar, no sería médico. Ese es el sentir de todos los profesionales de la salut"

Constanza Sánchez Gallardo: "Som dels que creiem en el jurament que vma fer. No importa el lloc que estm. Només volem ajudar."

 

 

 

ARXIVAT A:
Salut Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut