Madrid

Sánchez, sobre les negociacions: "Això comença bé"

El secretari general del PSOE es mostra optimista després d'obrir converses amb els grups parlamentaris per intentar formar govern

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha llançat un missatge d'optimisme després de les primeres converses amb altres grups del Congrés per negociar un futur govern espanyol. "Això comença bé", ha assegurat després de reunir-se amb els representants de Coalició Canària, Nova Canàries, Unitat Popular-IU i Compromís. Segons ha dit, no han parlat del "qui" sinó de les "polítiques".

En una roda de premsa al Congrés, Sánchez ha agraït als grups el "desbloqueig" que li ha permès acceptar l'encàrrec de formar govern i ha anunciat que s'ha obert la porta a una "nova època" a la política espanyola per anar cap a un govern "reformista i progressista".

També ha dit que es reunirà la setmana que ve amb Democràcia i Llibertat i amb ERC per dir-los que rebutja "les derives sobiranistes que intenten posar Catalunya fora de la legalitat democràtica". Ara bé, ha remarcat que "amb la Constitució i la llei, sempre podrem parlar". En canvi, ha descartat reunir-se amb Bildu.

El líder socialista també ha avançat que demanaran la compareixença de Mariano Rajoy al Congrés abans del Consell Europeu dels pròxims 17 i 18 de febrer, que ha d'abordar l'encaix del Regne Unit a la UE. El PSOE vol que l'executiu defensi a Brussel·les una posició acordada amb els grups parlamentaris.

Després de trobar-se amb els grups canaris, Pedro Sánchez s'ha reunit, també al Congrés, amb Cayo Lara i Alberto Garzón, d'Esquerra Unida, amb qui la reunió ha estat més llarga, d'una hora aproximadament. Esquerra Unida podria formar part del govern, en cas que es materialitzés un govern d'esquerres amb PSOE i Podem. Fins dissabte, el líder socialista té previst reunir-se amb els partits de qui busca suport per la investidura, en una primera roda de negociacions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut