Les votacions s'han fet aquest dimarts a la Diputació Permanent del Congrés (Jesús Hellín/Europa Press)

Sánchez i diversos ministres esquiven les peticions de compareixença del PP i Junts

La Diputació Permanent ha tombat diverses propostes del PP que han comptat amb el suport de Junts

El Congrés ha rebutjat aquest dimarts la petició del PP perquè Pedro Sánchez i diversos ministres compareguessin de manera urgent, abans que comenci el curs polític.

Les propostes no han aconseguit els vots suficients malgrat que, per sorpresa, Junts ha decidit donar-hi suport en el marc de la Diputació Permanent.

Els populars volien que el president del govern espanyol donés explicacions sobre la crisi migratòria i sobre la fugida de Puigdemont, una compareixença que Junts volia aprofitar per preguntar sobre per què, en molts casos, no s'està aplicant l'amnistia.

En declaracions a la premsa, Míriam Nogueras ha recordat que no han emès els vots favorables per la seva adscripció a cap bloc, sinó perquè calen explicacions del govern espanyol respecte a la seva política migratòria i sobre l'actuació dels jutges i del Tribunal Suprem, que "es neguen a aplicar una llei que s'ha aprovat al Congrés".

També s'ha tombat la petició perquè la ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, donés detalls sobre l'acord de finançament singular pactat amb ERC.

Una altra compareixença que no ha prosperat és la del ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, que el PP volia que es posicionés sobre el "frau electoral" a Veneçuela.

Malgrat que PP, Vox i Junts haurien aconseguit majoria al plenari del Congrés, es dona la circumstància que no tenen els vots necessaris per forçar les compareixences des de la Diputació Permanent, que és l'òrgan que pren les decisions en períodes de vacances.

Pel que fa a la petició de compareixença del ministre de Transports pels problemes d'aquest estiu a la xarxa ferroviària,  els juntaires també han votat que sí al costat del PP i, en aquest cas, d'ERC, que ha arribat a demanar la dimissió de Puente.

Finalment, el representant del PSOE, Alfonso Cendón, ha anunciat que el ministre compareixerà aquest dijous per donar "totes les explicacions que siguin necessàries" a la comissió de Transports del Congrés.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezCongrés dels Diputats
Anar al contingut