Laura Borràs intervé en el segon dia del debat d'investidura de Pedro Sánchez (ACN)

Sánchez diu que no es repetirà un referèndum i Torra respon: "Ho tornarem a fer"

La diputada de JxCat Laurà Borràs referma el no a investir Sánchez, que qualifica la formació de Puigdemont d'"inútils des del punt de vista parlamentari"
Josep Maria Camps Actualitzat
TEMA:
Investidura

JxCat ha refermat en el debat d'investidura el rebuig a facilitar que Pedro Sánchez pugui continuar a La Moncloa. En nom de Junts per Catalunya ha intervingut la diputada Laura Borràs, que ha acusat de prepotència i de supèrbia el candidat a la presidència del govern espanyol.

Segons Borràs, Sánchez pretén governar en solitari amb el 28% dels vots del 28A, i en canvi obvia el 50% dels vots dels ciutadans catalans perquè són independentistes.

La diputada de JxCat li ha retret que hagi vetat Pablo Iglesias al seu govern perquè parla de "presos polítics":

"Diu que no vol un vicepresident que parli de presos polítics, però el que caldria és que no n'hi hagués, de presos polítics."

"Si vostè tingués sentit d'estat hauria de parlar de presos polítics, és més, hauria de parlar amb els presos polítics, que haurien d'estar asseguts als seus escons."

"En comptes de seduir, culpabilitzen; en comptes de convèncer, coaccionen."


Borràs ha recordat el miler de catalans que estan encausats per l'1-O i pel procés sobiranista, i ha retret a Sánchez que en el seu discurs parlés de drets digitals i no de drets humans.

També ha recordat, entre altres, l'acusació de sedició contra els líders independentistes jutjats al Suprem, i també el bloqueig als eurodiputats independentistes:

"Els poders de l'Estat a l'uníson fent servir tots els mecanismes contra l'independentisme, tots s'han conjurat per salvaguardar la unitat d'Espanya encara que sigui vulnerant drets fonamentals."

Borràs, el grup de la qual ja va anunciar aquest dilluns que votaran en contra en la investidura, ha recomanat a Sánchez que faci "un curs accelerat de drets democràtics".
 

Sánchez a Borràs: "Vostès estan barallats amb la realitat"

Borràs a la tribuna d'oradors en el debat d'investidura (ACN)


La resposta de Sánchez als integrants del Grup Mixt ha començat per JxCat, amb una dura crítica al discurs de Laura Borràs.

Segons ha dit Sánchez, el problema de base és que JxCat no reconeix la legitimitat ni del Congrés dels Diputats ni de l'estat espanyol en el seu conjunt:

"Vostès estan barallats amb la realitat, Espanya està entre les 20 democràcies plenes que hi ha al món."

"Vostès no reconeixen la legitimitat de l'estat social democràtic i dret que és Espanya. Quan surtin de laberint en què es van ficar fa uns quants anys i de l'actitud de victimització en  què estan, potser parlarem un llenguatge amb què ens puguem entendre."


Sánchez diu que JxCat són "inútils" al Congrés

Pedro Sánchez ha retret a JxCat que no reconeguin "la legitimitat d'aquesta cambra ni de l'estat espanyol", ni tampoc "del PSC", o que parli de l'Estat de les autonomies com a "repressor i franquista" i diguin que "no vivim en una democràcia". Per Sánchez, l'actitud del partit és "antipolítica":

"S'han instal·lat en l'antipolítica, són inútils des del punt de vista parlamentari per defensar els drets del poble català."


Torra respon a Sánchez: "Ho tornarem a fer"

Pel que fa a la frase de Jordi Cuixart "ho tornarem a fer", que s'ha convertit en lema de l'independentisme, Sánchez ha dit a Borràs que "ja li avanço que no tornarà a passar".

Davant aquestes paraules, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha piulat "per al·lusions" i s'ha refermat en la proclama que va llançar el president d'Òmnium al final del judici:

 

Borràs: "A Catalunya no hi ha crisi de convivència"

 

En la resposta a la rèplica de Sánchez, Borràs s'ha preguntat si "la unilateralitat no podria ser la falta de bilateralitat", en referència a les vegades que des de Catalunya s'ha demanat poder fer un referèndum.

Pel que fa a l'afirmació reiterada de Sánchez que a Catalunya hi ha un problema de convivència, no d'independència, Borràs l'ha acusat de promoure "fake news":

"No fomenti 'fake news', a Catalunya no hi ha crisi de convivència. Fixi's qui posa les querelles, és la Fiscalia de l'Estat i és l'Advocacia de l'Estat, i això que l'ONU els va dir que no facin acusacions per rebel·lió."

"Qui té un conflicte de convivència és l'estat espanyol, i el problema de Catalunya el tenim identificat: es diu estat espanyol."

Borràs ha afegit que els catalans aspiren que es respecti "la voluntat popular i els drets humans", entre els quals, ha dit, hi ha el dret a l'autodeterminació.

 

 

 

ARXIVAT A:
Junts Pedro Sánchez Laura Borràs Quim Torra Investidura
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut