El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, dilluns passat a Brussel·les (EFE / Olivier Hoslet)
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, dilluns passat a Brussel·les (EFE / Olivier Hoslet)

Sánchez defensarà l'aposta pels indults en un acte al Liceu aquest dilluns

El president del govern espanyol pronunciarà la conferència "Retrobament: un projecte de futur per a tot Espanya" davant 300 representants de la societat civil catalana

Actualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, defensarà els indults als presos independentistes dilluns vinent en un acte al Gran Teatre del Liceu. Davant de 300 representants de la societat civil catalana, el president del govern espanyol pronunciarà la conferència "Retrobament: un projecte de futur per a tot Espanya".

Sánchez participarà aquest divendres en actes a Foment del Treball i al Cercle d'Economia. I La Moncloa ha anunciat per sorpresa que, dilluns, el president del govern espanyol tornarà a Catalunya. En un moment en què s'assegura que la mesura de gràcia per als nou dirigents independentistes empresonats "no trigarà gaire", fonts del govern espanyol qualifiquen de "fonamental" l'acte del president del govern espanyol al Liceu, sense donar gaires més detalls.

Sánchez defensarà l'aposta "per la concòrdia i no la venjança" en un acte que se celebrarà el dia abans d'una reunió del Consell de Ministres en la qual podrien aprovar-se els indults.

 

Els 12 acusats en el judici del procés, el dia de la primera vista al Tribunal Suprem (ACN)
Els 12 acusats en el judici del procés, el dia de la primera vista al Tribunal Suprem (ACN)

 

Suport de l'empresariat i l'Església als indults

Els últims dies, Sánchez ha rebut el suport dels empresaris als indults. Aquest dimecres, en la inauguració de les jornades del Cercle d'Economia, el president de l'entitat, Javier Faus, va emplaçar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a aprofitar una "oportunitat històrica" que permeti obrir una etapa de "concòrdia amb Espanya".

En les mateixes jornades, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha considerat que els indults poden ajudar a "normalitzar" les relacions entre la Generalitat i el govern espanyol, un escenari que creu que facilitarà el retorn d'empreses que van marxar Catalunya després de l'1-O.

El president de la patronal CEOE,Antonio Garamendi, ha dit que l'entitat no té "una opinió taxativa" sobre aquesta qüestió, però ha defensat els indults si contribueixen a "normalitzar" la situació política.

A banda dels empresaris, els bisbes de les deu diòcesis de Catalunya s'han pronunciat a favor del diàleg i de "les mesures de gràcia" per resoldre "totes les situacions de conflicte". En una reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense, han fet públic un comunicat en què aposten per "una solució satisfactòria que s'allunyi d'actituds inamovibles que no ajuden a construir harmònicament la societat".

 

 

Casado creu que els indults portaran "frustració"

Mentrestant, el cap de l'oposició, Pablo Casado, continua rebutjant la mesura de gràcia. A les jornades del Cercle d'Economia, el líder del PP ha pronosticat que no resoldran la situació i s'ha preguntat si no generaran més "frustració".

 

El líder del PP, Pablo Casado, aquest dijous a la reunió del Cercle d'Economia
El líder del PP, Pablo Casado, aquest dijous a la reunió del Cercle d'Economia (EFE / Quique García)

 

En la intervenció a Sitges, Casado ha insistit que a Catalunya no hi ha un problema de democràcia, sinó de compliment de la llei. El cap de l'oposició ha assegurat que cal complir tant amb la Constitució com amb l'Estatut:

"No podem acceptar que es parli de la justícia com a revenja, de la Constitució com a venjança o d'una sentència d'un tribunal democràtic com a càstig, ni que es parli de donar un cop a la legalitat com a magnanimitat o de dir que la ruptura de la igualtat entre espanyols pot ser convivència o que la ruptura de la igualtat entre espanyols pot ser convivència o que la ruptura de la unitat nacional pot ser concòrdia"

 

 

Després de posar l'accent en què "la sublimació de la concòrdia va ser la Constitució i la del diàleg és la llei", el líder dels populars ha lamentat que es debati sobre els indults sense penediment i amb informes del Suprem en contra.

 

 

 

ARXIVAT A:
IndultsPedro SánchezJudici procésGovern empresonatProcés catalàPablo Casado
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut