Pedro Sánchez ha presentat a Brussel·les el Pla d'Estabilitat dels pròxims tres anys (Reuters)
Pedro Sánchez ha presentat a Brussel·les el Pla d'Estabilitat dels pròxims tres anys (Reuters)

Sánchez preveu apujar impostos i recaptar 20.000 milions en tres anys

El futur govern espanyol té la intenció de recuperar el que preveien els pressupostos que no van prosperar

RedaccióActualitzat

El govern de Pedro Sánchez garanteix a la Comissió Europea que Espanya tindrà "equilibri pressupostari" l'any 2022 i un atur per sota del 10%. Un increment d'impostos permetrien arribar a aquest objectiu, segons les propostes que l'executiu espanyol ha enviat a Brussel·les per complir el Programa d'Estabilitat dels pròxims tres anys. El futur govern espanyol té la intenció de recuperar el que preveien els pressupostos que no van prosperar.

Sánchez preveu ingressar 1.776 milions més amb la recaptació de l'impost de societats o establir l'anomenada "taxa Google" amb què ingressaria 1.200 milions. També vol incrementar l'impost al dièsel o al patrimoni, entre d'altres.

Tot plegat suposaria uns ingressos addicionals per a l'Estat de més de 5.650 milions d'euros de cara al 2020, i uns 20.000 milions d'aquí tres anys.

 

El Pla d'Estabilitat preveu que l'atur baixi per sota del 10% el 2022


El pla del govern de Sánchez també preveu que l'atur se situï per sota del 10% el 2022 i que aquell mateix any s'arribi a l'estabilitat pressupostària. És a dir, al dèficit zero.

Concretament, els pronòstics són que el dèficit tanqui aquest any en el 2%,i que baixi a l'1,1% el 2020, el 0,4% el 2021 i arribant a l'equilibri el 2022.

L'executiu espanyol assegura que l'economia experimentarà un creixement "equilibrat i sostenible" del 2,2% del PIB aquest any, 1,9% el 2020 i l'1,8% el 2021, per sobre de les previsions del conjunt de l'Eurozona. En el seu escrit, l'Estat recorda que, d'acord amb els números actuals de dèficit, per sota del 3%.

Pedro Sánchez també defensa que els "canvis estructurals" dels últims anys han "reforçat el potencial de creixement" del país a mitjà termini. Són referències a la reducció de l'atur, la disminució del deute, el creixement de la demanda interna o la reestructuració del sector immobiliari.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaPedro SánchezPSOEUnió Europea
Anar al contingut