Trapero i Sàmper, aquest dijous a la Conselleria d'Interior (ACN)
Trapero i Sàmper, aquest dijous a la Conselleria d'Interior (ACN)

Sàmper restitueix Trapero al capdavant dels Mossos d'Esquadra

Tres setmanes després de ser absolt per l'Audiència Nacional, el major accepta tornar per començar una nova etapa a la policia de Catalunya

Actualitzat

El conseller Miquel Sàmper restitueix Josep Lluís Trapero al capdavant dels Mossos d'Esquadra. La Conselleria d'Interior té previst fer públics aquest divendres els detalls del retorn del major dels Mossos a la cúpula del cos.

Tres setmanes després de ser absolt per l'Audiència Nacional, Trapero ha acceptat tornar per començar una nova etapa a la policia de Catalunya. Després de la sentència absolutòria, el conseller ja va reiterar a Trapero la voluntat de restituir-lo al capdavant del cos, però el major va demanar-li uns dies per pensar-s'ho.

 

 

El 28 d'octubre del 2017, el govern espanyol el va destituir, en aplicació de l'article 155. Aquest cessament, sumat al fet que la justícia l'investigava per l'actuació dels Mossos l'1 d'octubre, ha fet que Trapero hagi estat des d'aleshores apartat de la primera línia policial.

 

Aquests tres anys no només han estat complexos per a Trapero, sinó també per al cos dels Mossos, amb tres comissaris en cap diferents que han hagut d'afrontar una situació complicada als jutjats i al carrer.

Sàmper s'ha reunit aquest dijous a la tarda amb el director general de la Policia, Pere Ferrer, i amb el fins ara comissari en cap, Eduard Sallent, a qui ha transmès el seu agraïment per "la bona tasca" realitzada des que va assumir el càrrec, el juny del 2019, en substitució de Miquel Esquius.

Després de comunicar la decisió a Sallent, el conseller s'ha reunit amb Trapero, en presència de la secretària general d'Interior, Beth Abad, i el director, Pere Ferrer.

 

Trapero i Sàmper se saluden aquest dijous
Trapero i Sàmper se saluden aquest dijous (Mossos d'Esquadra)

 

Sàmper: "És una restitució, no una destitució de Sallent"

Entrevistat al "Telenotícies vespre", el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha apuntat que la restitució de Trapero "és portar les coses al terreny d'on mai havien d'haver sortit" perquè la seva destitució, l'octubre de 2017, va ser una "decisió no presa pel govern de la Generalitat, sinó pel govern estatal".

"Això mai hauria d'haver passat", ha assegurat Sàmper, que ha tornat a agrair la tasca de l'home que fins ara estava al capdavant del cos, Eduard Sallent:

"No es tracta de cap destitució, sinó d'una restitució"

 

 

El conseller ha dit que la sentència de l'Audiència Nacional que va absoldre Trapero deixa clar el que ha qualificat de "paper modèlic" dels Mossos d'Esquadra durant l'1 d'Octubre i ho ha contraposat amb el que creu que va ser un "paper no tan modèlic" de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Sàmper també ha dit que Carles Puigdemont està "totalment" d'acord amb la restitució de Trapero, una posició que comparteixen tots dos socis de govern, segons ha dit.

ARXIVAT A:
Josep Lluís Trapero Miquel SàmperMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut