Aula Orquestra ensenya música a un centenar de nens del poble
Santa Margarida de Montbui

Salvat el concert de final de curs: retornen els instruments robats a l'Anoia

El robatori impacta a les xarxes i escoles de música d'arreu d'Espanya ofereixen instruments perquè els nens assagin

Yasmin CórdobaActualitzat

Els 18 violins i 4 violoncels robats la setmana passada a Santa Margarida de Montbui, a Igualada, han reaparegut aquest matí al pati d'una llar d'infants del poble. Els lladres han llançat els instruments pel mur del centre durant la nit, com ha explicat l'Associació Aula Orquestra al 324.cat.

 

 

Els responsables de l'entitat encara no han pogut comprovar l'estat dels instruments i si n'han recuperat la totalitat, perquè abans d'entregar-los els Mossos els han d'analitzar per si es poden trobar empremtes digitals que permetin identificar els autors dels robatori.

 

Neus Carles, presidenta d'Aula Orquestra, celebra que els instruments hagin reaparegut:

 

"Teníem l'esperança que acabessin sortint perquè són instruments que econòmicament no valen molts diners."

 

Els Mossos retenen temporalment els instruments recuperats per buscar-hi pistes

 

Un botí amb poc valor econòmic 

La nit de dilluns a dimarts passat, els 22 violins i violoncels, diners i quatre ordinadors van desaparèixer de l'Escola García Lorca, on l'entitat guarda els instruments. La majoria són fruit de donacions i apadrinaments de veïns i músics de la zona i tenen, sobretot, un valor sentimental i pedagògic.

Des d'Aula Orquestra van fer aleshores una crida a les xarxes per recuperar-los davant la necessitat de seguir assajant, perquè a principis de juny està programat el concert de final de curs i una quarantena de petits músics han estat treballant-hi tot l'any

 

Els petits músics han assajat tot l'any per al concert de final de curs

 

Mostres de suport des de Huelva, Sevilla i Madrid

El més sorprenent, per Aula Orquestra, ha estat l'impacte de la notícia i la resposta de la gent. Molts centres catalans, però fins i tot d'Andalusia, van oferir-los instruments perquè els nens poguessin seguir assajant. Neus Carles creu que la reaparició dels instruments està relacionada directament amb el ressò aconseguit:

 

"Ens han donat mostres de suport de tot Catalunya i fins i tot des de més enllà, Sevilla o Madrid. Una escola de Huelva ens va arribar a oferir instruments!"

 

Aula Orquestra treballa a Santa Margarida de Montbui amb un centenar d'alumnes de segon de primària. El seu projecte, sense ànim de lucre, vincula música i ensenyament entre els més petits.

 

Finalment, amb la reaparició sorpresa d'aquest dilluns, l'assaig d'aquesta setmana i el concert del 3 de juny estan salvats. Fins que els infants no puguin recuperar els seus instruments, encara en mans de la policia, assajaran amb instruments oferts per l'Escola de Música d'Igualada. L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui també havia ofert ajuda per poder seguir assajant.

 

"Serà un concert molt especial. També ho serà el moment quan els nens recuperin els seus violins i violoncels robats."

 

Finalment, el concert del dilluns 3 de juny es podrà fer a Santa Margarida de Montbui


La policia segueix investigant la desaparició del material després que s'han produït altres robatoris a altres centres. Els Mossos ja havien detingut un sospitós.

ARXIVAT A:
MúsicaEducació
Anar al contingut