Les illes Aldermen, situades a la costa nord-est de l'illa del Nord de Nova Zelanda, van ser la darrera esperança d'un pescador que havia …
Les illes Aldermen, situades a la costa nord-est de l'illa del Nord de Nova Zelanda, van ser la darrera esperança d'un pescador que havia caigut per la borda

Salvat després de 23 hores a l'aigua gràcies al reflex del rellotge, a Nova Zelanda

Va caure per la borda quan estava pescant i el seu vaixell es va allunyar al ralentí. Fins i tot un tauró es va acostar a ensumar-lo

RedaccióActualitzat

Tres pescadors rescaten un home que havia passat 23 hores i mitja a l'aigua del mar, a Whangamatā, a Nova Zelanda, després de veure's atrets per un "reflex inusual" a l'aigua, segons explica un comunicat de la policia del país.

El reflex l'estava provocant un altre pescador solitari que havia caigut a l'aigua i intentava cridar-los l'atenció desesperadament tot fent la rateta amb el seu rellotge de polsera. 

Els pescadors, Mike, Tyler i James, van acostar-s'hi encuriosits. En veure'l, el van treure de l'aigua, van alertar immediatament la policia i van posar rumb cap a la marina de Whangamatā. Segons la policia neozelandesa, "sens dubte, van salvar-li la vida", en un país que coneix bé els perills del mar que el rodeja:


"Un miracle absolut" entre el fred i els taurons

La policia de Nova Zelanda assegura que "és un miracle absolut que el pescador segueixi viu després del calvari" i que, sens dubte, sense les "accions ràpides" del trio de pescadors, la història "hauria tingut un desenllaç tràgic".

L'home havia sortit a pescar dimarts a bord del seu vaixell d'uns 12 metres d'eslora. La seva intenció era tornar l'endemà, dimecres, però quan era a prop de les illes Aldermen, els seus plans es van tòrcer.

Havia picat el que sospita que era un marlí, però va caure per la borda a uns 55 quilòmetres de la neozelandesa illa del Nord. El vaixell, al ralentí, va continuar allunyant-se fora de l'abast del pescador, que es va veure incapaç d'atrapar-lo.

El pescador, que no ha estat identificat amb el nom, va intentar nedar fins a les illes Aldermen, però els corrents marins l'arrossegaven.

Finalment, massa esgotat per seguir nedant, "va suportar una nit freda a l'oceà". Durant les moltes hores que va passar a l'aigua, el pescador rescatat ha explicat que fins i tot un tauró va arribar a "olorar-lo" abans de marxar.

El pescador rescatat, que ha volgut deixar constància del seu agraïment als tres pescadors i tots els serveis d'emergència implicats, ha estat traslladat a la ciutat propera de Whangamatā, a la península de Coromandel, on és tractat per hipotèrmia i esgotament.

"Es demana als vaixells que informin de qualsevol observació d'embarcacions motoritzades buides."

Del vaixell no se'n sap el parador. El Centre de Coordinació de Salvament de Nova Zelanda ha estat informat de la seva última ubicació coneguda, a més del combustible que encara tenia i la seva velocitat, perquè es puguin emetre avisos de navegació. 

"Potser el vaixell s'ha perdut, però el pescador encara conserva el rellotge", acaba el comunicat de la policia neozelandesa. 

 

ARXIVAT A:
Nova Zelanda
Anar al contingut