Salut ofereix l'opció de fer un test d'antígens gratuït en cas que es detecti un positiu a l'aula

Salut amplia de 4 a 7 els dies per fer un test d'antígens als escolars a la farmàcia

En tot cas, es recomana fer la prova com més aviat millor quan es detecti un positiu a l'aula

Les famílies tindran fins a set dies perquè els nens es facin un test d'antígens a la farmàcia si es detecta un positiu a l'aula. Fins ara en tenien quatre. Tot i així, Salut recomana fer la prova com més aviat millor.

Es tracta d'una prova voluntària, que s'ofereix a tots els infants quan hi ha un cas entre els seus companys de classe.

Si això, passa, les famílies reben una recepta a través de l'aplicació de La Meva Salut que els permet fer-los el test d'antígens de forma gratuïta en una de les 1.400 farmàcies que hi ha autoritzades a Catalunya.

Salut ha limitat aquest tipus de proves a una a la setmana, independentment dels casos positius que es notifiquin a la classe.

Aquestes proves tenen l'objectiu de detectar possibles casos asimptomàtics, més que no pas els possibles contagis que hagi generat el cas o casos confirmats. 

En la primera setmana de classe després de les vacances de Nadal, les farmàcies van fer fins a 123.575 testos d'antígens a l'entorn escolar. De tots els testos fets, 6.400 han donat un resultat positiu, una xifra que representa un 5,18% de positivitat. Una xifra que ha col·lapsat algunes farmàcies.
 

La sisena onada també colpeja les escoles

La mesura forma part del nou protocol covid que s'ha posat en marxa als centres escolars aquest segon trimestre i que també contempla que els grups només es confinaran si es detecten 5 o més casos.

Amb tot, el nombre d'alumnes confinats és de més de 78.000, mentre que un 4% del professorat està en quarantena, més de 6.800 mestres i professors.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Òmicron
Anar al contingut