Serà la presentació del nou àlbum de l'artista, titulat "12" (Wikimedia Commons)

Sakamoto ofereix als fans quatre concerts online: "És possible que sigui l'última vegada"

Sakamoto, que té càncer des del 2020, va gravar el concert al conegut estudi 509 de la televisió pública japonesa NHK i es retransmetrà quatre cops
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Música

El músic i compositor japonès Ryuichi Sakamoto ofereix des d'aquest diumenge una sèrie de concerts online que, segons l'artista, podrien ser els últims.

Feia dos anys que Sakamoto, que té càncer des del 2020, no tocava en públic. L'últim cop va ser en plena pandèmia i també en format online. En aquell cas, però, va ser en directe. Aquest cop es tracta d'un concert gravat al conegut estudi 509 de la televisió pública japonesa NHK.

Serà la presentació del nou àlbum de l'artista, titulat "12", que es llançarà oficialment el pròxim 17 de gener, amb motiu del seu 71è aniversari.

El concert s'emet quatre vegades entre aquest diumenge i dilluns a la matinada i és possible seguir-lo des de qualsevol lloc del món. Les entrades tenen un preu d'uns 28 euros i es poden comprar a la web de Sakamoto.

"Vaig descobrir que tenia càncer el juny del 2020. Des d'aleshores, no he fet gaires activitats públiques i encara estic en tractament", ha explicat el pianista en un vídeo publicat dimecres on afegeix que el càncer li ha tret "molta força física".

Per això, assegura: "No estic en condicions físiques per poder fer tot un concert en viu. I és possible que aquesta sigui l'última vegada que em puguin veure tocar així".

 

El pianista, que va tenir un càncer de coll el 2014 del qual va recuperar-se, va confirmar a principis del 2021 que tenia un càncer colorectal, que ara s'hauria estès a altres òrgans en forma de metàstasi.

Guardonat amb un Oscar a la millor banda sonora original pel film "L'últim emperador", Sakamoto s'ha sotmès a sis cirurgies l'últim any, segons explica a la seva web.

Un compositor molt vinculat amb Barcelona

Sakamoto és un compositor molt vinculat a Barcelona, on se'l recorda per haver compost la música de tota l'actuació de la Fura dels Baus a la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de l'any 1992. També ha acuat diverses vegades al festival de música electrònica Sónar. 

Sakamoto ha actuat a Barcelona diverses vegades (Wikimedia Commons)

Sakamoto és un dels creadors japonesos més internacionals del seu temps, amb una obra complexa i que ha estat formada per diverses etapes, des del primer grup d'èxit, l'experimental Yellow Magic Orchestra, fins a la creació de bandes sonores.

En aquest apartat ha rebut nombrosos premis i ha escrit la música de títols com "Bon Nadal, Mr. Lawrence", el 1983, en què també va actuar donant vida al comandant d'un camp de presoners japonès durant la Guerra del Pacífic; "L'últim emperador", el 1987; o "El renascut", l'any 2015.

ARXIVAT A:
Cinema Música Japó
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut