La policia va interceptar Ryan Routh a la carretera, mentre intentava fugir cap al nord (Oficina del Xèrif del Comtat de Martin)

Trump acusa els demòcrates del segon intent d'assassinat per la "retòrica comunista"

El detingut, Ryan Routh, es va estar 12 hores amagat entre els arbustos i Trump va improvisar la visita al club de golf, cosa que va comportar poca antelació per preparar el dispositiu de seguretat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Trump

L'home detingut per l'intent d'assassinat de Donald Trump al seu camp de golf de West Palm Beach, a Florida, ha assistit aquest dilluns a la primera compareixença davant la justícia.

Durant aquesta primera sessió, el jutge ha informat Ryan Routh dels càrrecs de què se l'acusa fins ara i que permeten a les autoritats tenir-lo sota custòdia: possessió d'armes de foc per part d'un condemnat i possessió d'una arma de foc amb el número de sèrie esborrat.

Routh es va estar 12 hores amagat entre els arbustos del camp de golf de Donald Trump amb un rifle del tipus SKS -inicialment s'havia dit que era un AK-47, també soviètic- i va fugir en cotxe sense haver disparat l'arma quan va ser descobert per l'equip de seguretat de l'expresident.

Després de conduir cap al nord durant una estona, la policia el va interceptar a la carretera i el va detenir. Aquest és el moment.


Aquest dilluns, el director dels serveis secrets en funcions, Ronald Rowe, ha explicat que la visita de Trump al camp de golf no apareixia a la seva agenda pública, i ha apuntat que no està clar si el sospitós sabia que Trump hi seria.

En tot cas, ha remarcat que Trump no havia d'anar al camp de golf aquest diumenge i que els agents que el protegeixen --en un dispositiu que assegura que és molt semblant al que tenia quan era president-- van haver d'elaborar un pla de protecció amb poca antelació.

"Vam elaborar un pla de seguretat, i aquest pla de seguretat va funcionar", ha destacat Rowe.

 

Trump en culpabilitza els demòcrates

En una publicació a les xarxes socials, així com en declaracions escrites a Fox News, el candidat republicà ha aprofitat aquest  incident per culpabilitzar la seva rival demòcrata, Kamala Harris, i el seu partit dels dos intents d'assassinat que ha viscut darrerament.

"Per culpa d'aquesta retòrica d'esquerres comunista, les bales volen, i només anirà a pitjor!"

El missatge, publicat a Truth Social, la seva pròpia xarxa social, culpa també la immigració i insisteix en el tancament de fronteres, tot i que Ryan Routh, el detingut, és un home blanc nord-americà nascut a Carolina del Nord.

Thomas Crooks, que li va disparar durant un míting al juliol, també blanc, era de Pensilvània.

És el segon intent d'assassinat de Donald Trump en dos mesos. Malgrat que en aquesta ocasió l'atacant no ha arribat a disparar-li, l'impacte que ha tingut la notícia en la campanya electoral és enorme.

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha afirmat que el Servei Secret "necessita més ajuda" per protegir figures com la de Trump.

Tant Biden com Kamala Harris han celebrat que Trump estigui bé i han condemnat la violència en la política.

ARXIVAT A:
Eleccions Estats Units 2024 Estats Units Trump
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut