Josep Rull atenent la premsa en el marc d'una visita als projectes de conservació d'hàbitats de l'Associació l'Aube de les Terre…
Josep Rull atenent la premsa en el marc d'una visita als projectes de conservació d'hàbitats de l'Associació l'Aube de les Terres de l'Ebre

Rull rebrà els exiliats de Suïssa: "Els obriré les portes del Parlament per retre'ls el reconeixement que es mereixen"

Actualitzat

ACN Móra d'Ebre - El president del Parlament, Josep Rull, ha explicat que la setmana que ve rebrà "amb el màxim nivell de solemnitat" els exiliats a Suïssa que han tornat a Catalunya. "M'agradaria ser l'instrument d'un reconeixement obrint-los les portes del Parlament i retent-los el reconeixement que es mereixen", ha dit des de Móra d'Ebre, a la Ribera d'Ebre. Rull ha qualificat el seu retorn "d'excel·lent notícia incompleta" i ha recordat que continua havent tres exiliats amb risc de ser detinguts si tornen. D'aquesta manera s'ha referit als diputats de Junts Carles Puigdemont i Lluís Puig i a l'exconseller Toni Comín. Rull ha afegit que la seva obligació és preservar els drets dels diputats i garantir que el Parlament sigui un lloc "segur" per a ells.

Rull ha defensat que el país ha de reconèixer "les persones compromeses amb la llibertat de Catalunya" i ha avançat que rebrà en audiència formal els 5 exiliats a Suïssa que aquest divendres han tornat a Catalunya. Són la secretària general d'ERC, Marta Rovira, el diputat d'ERC Ruben Wagensberg, el periodista de 'La Directa' Jesús Rodríguez, l'activista Josep Campmajó i el vicepresident d'Òmnium, Oleguer Serra.

El president del Parlament ha afirmat que han tingut un exili "molt dur" i que han de tornar al país i a les institucions "per la porta gran". "Ens agradaria que el Parlament metafòricament sigui la porta gran del reconeixement d'allò que han fet", ha afegit. En aquest sentit, ha remarcat que es tracta de persones compromeses amb la causa de Catalunya que han estat "perseguides injustament per defensar pacíficament idees legítimes".

No ha concretat el calendari perquè encara s'han de quadrar les agendes però ha donat a entendre que no serà un sol acte sinó diversos. Uns actes que, segons ha explicat, tindran el "màxim nivell de solemnitat" i es faran al despatx d'audiències del president. "És un exili del qual el conjunt de la nació se n'ha de sentir orgullós", ha conclòs.

Anar al contingut