Rull protesta per carta a Illa per l'informe dels Mossos sobre la fugida de Puigdemont

El president del Parlament demana explicacions a Salvador Illa sobre l'informe que va elaborar la policia arran del dispositiu per detenir Carles Puigdemont durant el debat d'investidura

RedaccióActualitzat

El president del Parlament, Josep Rull, ha anunciat a "El Matí de Catalunya Ràdio" que ha enviat una carta al president Salvador Illa per demanar-li explicacions sobre l'informe que van elaborar els Mossos d'Esquadra arran de la fugida de Carles Puigdemont el dia del debat d'investidura.

Rull, de Junts, s'ha mostrat preocupat i perplex. La segona autoritat del país, just després del president del govern, considera que la policia catalana va travessar una línia vermella posant en dubte la feina del personal de seguretat del Parlament i critica que, en el seu informe, els agents s'atrevissin a valorar les intencions que tenia el seu partit, donant a entendre que van posar pals a les rodes a la feina dels Mossos.

En l'informe que els Mossos van enviar al Suprem es deia que Josep Rull, com a president de la cambra, havia posat impediments perquè els agents inspeccionessin l'interior del Parlament.

Segons l'atestat, la policia va poder fer-hi un escorcoll hores abans de la investidura, però no el dia abans, tal com havien demanat. Rull, en canvi, assegura que ell sí que va autoritzar que es fes una inspecció per garantir la seguretat de l'acte, però en cap cas "per detenir ningú".

Josep Rull aquest matí als estudis de Catalunya Ràdio (3Cat)

Puigdemont podria participar telemàticament als plens

El president del Parlament també ha deixat la porta oberta perquè Puigdemont, que és diputat, pugui intervenir en els plens des de la distància durant aquesta legislatura:

"S'ha assajat a les comissions. Lluís Puig ha pogut intervenir telemàticament a les comissions. No s'ha provat mai en el ple; per tant, aquesta és una via que no podem tancar de cap de les maneres"

Amb la vista posada al congrés que Junts celebrarà a finals d'octubre, Josep Rull s'ha mostrat partidari que Carles Puigdemont tingui un càrrec dins l'estructura del partit. Ara bé, no ha volgut mullar-se sobre si Laura Borràs, que ara mateix és la presidenta de la formació, hauria de cedir aquest lloc a Puigdemont.

En canvi, el que sí que ha deixat clar Rull és que ell renunciarà a la reelecció com a president del Consell Nacional de Junts.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontMossos d'Esquadra
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut