El president del Parlament, Josep Rull, passant revista a la guàrdia d'honor dels Mossos d'Esquadra (ACN/Jordi Borràs)

Rull diu que els Mossos van entrar al Parlament per buscar-hi explosius i els acusa de mentir

El president de la cambra considera "inacceptable" l'informe de la policia sobre la no detenció de Puigdemont i anuncia una queixa formal al govern

Isabel NadalActualitzat

Estirada d'orelles del president del Parlament, Josep Rull, als Mossos d'Esquadra pel contingut de l'informe que han enviat al jutge Pablo Llarena sobre el dispositiu que no va aconseguir detenir l'expresident Carles Puigdemont el 8 d'agost, coincidint amb la investidura de Salvador Illa.

En l'informe, els Mossos asseguren que el dia anterior a la investidura, Josep Rull els va negar l'accés a les dependències de la cambra per fer una inspecció a fons i descartar que Puigdemont pogués estar amagat en algun lloc del Parlament.

Aquest divendres, Rull ha respost a aquestes acusacions assegurant que sí que va permetre l'escorcoll de la cambra, però només quan se li va comunicar que "l'objectiu" era comprovar que no hi havia artefactes explosius a l'interior.

El president del Parlament ha explicat que va rebre tres peticions d'escorcoll per part de la policia catalana, una situació que ha dit que és "totalment inhabitual". Rull ha deixat clar que "si s'havia de fer per detenir algú, no estava disposat a acceptar-ho".

"Finalment, ens diuen que l'objectiu és poder escorcollar el conjunt del Parlament per veure si hi ha algun artefacte explosiu, és absolutament lògic, és adequat i, per tant, si aquest era l'objectiu, es va donar l'autorització a les sis, però només amb aquest objectiu".

Abans de cloure l'edició d'aquest any de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada, el president de la cambra ha expressat la seva "perplexitat i preocupació" per l'atestat, que considera que inclou "determinats elements que no són certs", altres que contenen "imprecisions" i elements que entren en "un terreny no acceptable".

Per aquestes raons, Josep Rull ha anunciat que traslladarà una queixa formal al govern de la Generalitat.

Els Mossos d'Esquadra asseguren que Rull no els va permetre escorcollar la cambra el dia abans de la investidura (Europa Press/Kike Rincón)

Rull també ha criticat que l'informe valorés quins treballadors de la cambra eren susceptibles d'ajudar Puigdemont per la seva ideologia. "No és acceptable que es facin valoracions sobre la posició política i ideològica dels treballadors del Parlament, és una línia vermella que no estic disposat que es traspassi", ha dit.

També ha advertit que no és pertinent que en un informe policial es facin "valoracions polítiques" sobre el que haurien fet els grups parlamentaris en cas que Puigdemont hagués aparegut a la sessió del Parlament, cosa que, finalment, no va arribar a passar.

 

ARXIVAT A:
Josep RullMossos d'EsquadraParlament de Catalunya
Anar al contingut