Rudolph Giuliani, exalcalde de Nova York i assessor de Donald Trump (Reuters)

Rudolph Giuliani, l'advocat de Donald Trump, positiu per Covid-19

El també exalcalde de Nova York està ingressat en un hospital de Washington, segons diversos mitjans

RedaccióActualitzat

Rudolph Giuliani, de 76 anys, advocat de l'encara president dels Estats Units, Donald Trump, i principal assessor en l'estratègia judicial per intentar revertir el resultat de les eleccions nord-americanes del 3 de novembre, ha donat positiu per coronavirus.

Ho ha anunciat el mateix Trump en un tuit, on a més d'elogiar-lo, li desitja una recuperació ràpida.

 

Segons diversos mitjans nord-americans, Giuliani va ingressar aquest diumenge a l'Hospital Universitari de Georgetown, a Washington DC.

No se saben més detalls del seu estat de salut ni de quan va donar positiu. L'única informació la va donar Giuliani, diumenge mateix i via Twitter, per agrair el suport rebut i afirmar que es trobava "bé": 

 

El contagi del també exalcalde de Nova York s'ha conegut després que el seu fill, Andrew Giuliani, anunciés el 20 de novembre que tenia Covid. Llavors va dir a Twitter que només tenia símptomes lleus i que seguia els "protocols adequats". Aquell mateix dia, el fill gran del president nord-americà, Donald Trump Jr, també va donar positiu per coronavirus.


Un entorn familiar amb Covid

El coronavirus ha afectat gran part de l'entorn més pròxim del president nord-americà. Ell mateix i la seva dona, Melania, van donar positiu per Covid a principis d'octubre. Trump fins i tot va haver de ser ingressat a l'hospital en plena campanya electoral i va generar dubtes sobre el seu estat de salut real.

 

També el fill gran de Trump, Barron, de 42 anys, s'ha encomanat de Covid, a més de nombrosos assessors del president, fet que va portar la revista Time a fer una portada sobre l'expansió del coronavirus a partir dels actes de la Casa Blanca.

I és que Trump ha continuat fent política com si la pandèmia no existís, minimitzant-ne el seu impacte i negant-se a posar-se mascareta durant mesos. Fins i tot ha fet mítings i actes públics massius en què no se seguia cap mesura de prevenció de la Covid.

Els Estats Units són el país més afectat per la pandèmia, amb 14,7 milions de casos i més de 281.000 morts, segons dades de la Universitat Johns Hopkins.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Estats UnitsTrump
Anar al contingut