Rubiales surt de l'Audiència Nacional amb la seva advocada
Rubiales ha comparegut a l'Audiència Nacional per rebre personalment la resolució que l'envia a judici pel petó a Jennifer Hermoso (EFE/Rodrigo Jimenez)

El jutge notifica a Rubiales l'obertura de judici oral pel cas Hermoso

L'expresident de la RFEF està acusat de delictes d'agressió sexual i coaccions pel petó no consentit a la jugadora Jenni Hermoso

RedaccióActualitzat

Luis Rubiales, expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), ha comparegut aquest divendres a l'Audiència Nacional per recollir la resolució que l'envia a judici pels delictes d'agressió sexual i coaccions arran del petó no consentit que va fer a la jugadora Jenni Hermoso.

Amb la notificació personal de l'obertura de judici, Rubiales té ara 24 hores per abonar una fiança de 65.000 euros en concepte de responsabilitat civil en el cas que fos condemnat pel delicte d'agressió sexual. Pel delicte de coaccions, haurà d'abonar la mateixa quantitat de manera conjunta amb els altres tres acusats pel delicte de coaccions.

A la sortida de l'Audiència Nacional, Rubiales ha insistit que el petó va ser consentit i ha acusat Jennifer Hermosos d'haver canviat el seu relat: "Quan van succeir els fets que tots vostès coneixen en l'entrega de medalles de Sydney, hi va haver una única versió de les dues parts. Passats uns dies, una de les parts va canviar la seva versió".

"Jo seguiré mantenint la meva versió des del principi fins al final, perquè és la veritat", ha afegit Rubiales en una breu declaració davant dels mitjans de comunicació a la sortida dels jutjats.

Minuts abans de l'arribada de Rubiales, l'exseleccionador femení Jorge Vilda, també ha acudit a l'Audiència Nacional com a encausat. Avui també han de comparèixer l'exdirector esportiu de la selecció Albert Luque i el que va ser responsable de Màrqueting, Rubén Rivera.
 

La Fiscalia demana dos anys i mig de presió per a Rubiales

El titular del Jutjat Central d'Instrucció Número 1, Francisco de Jorge, va acordar la setmana passada l'obertura de judici oral contra Rubiales per un presumpte delicte d'agressió sexual i contra tots quatre per un suposat delicte de coaccions amb l'objectiu que la jugadora accedís a manifestar-se públicament per dir que el petó havia estat consentit.

Per aquest cas, Rubiales afronta una petició de la Fiscalia de dos anys i mig de presó: un any per un delicte d'agressió sexual i un any i sis mesos per un delicte de coaccions. El ministeri públic, a més, també demana a l'Audiència Nacional que condemni a un any i sis mesos de presó per un delicte de coaccions Vilda, Luque i Rivera.


Ansietat i estrès per les coaccions

Va ser el mes de gener quan el jutge de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge va proposar jutjar Rubiales en considerar que el petó a la jugadora "no va ser consentit" i que l'exdirigent va actuar de forma "unilateral i sorprenent".

El magistrat, en concret, va explicar en la seva resolució que "les pressions a què es va sotmetre la jugadora" van crear-li "una situació d'ansietat i intens estrès". També va afirmar que va existir una "acció concertada" dels tres processats acordada amb l'expresident de la RFEF "per doblegar la voluntat d'Hermoso i aconseguir que accedís a gravar un vídeo en què digués que el petó havia estat consentit".

 

ARXIVAT A:
JudicialMasclisme Agressió sexualAudiència NacionalLuis Rubiales
Anar al contingut