Rubalcaba, ingressat greu després de tenir un ictus
Tota la seva carrera política ha estat vinculada al PSOE

Rubalcaba, ingressat en estat greu després de patir un ictus

L'exvicepresident del govern espanyol i ex-secretari general del PSOE havia deixat la política i es dedicava a la docència universitària

Actualitzat

L'ex-secretari general del PSOE i antic ministre de l'Interior Alfredo Pérez Rubalcaba ha ingressat aquest dimecres a la tarda en estat greu a l'Hospital Puerta de Hierro de Majadahonda, a la Comunitat de Madrid, després de tenir un ictus.

L'han ingressat després que el servei d'urgències mèdiques l'atengués a casa seva, segons han confirmat fonts pròximes al polític. L'hospital ha comunicat que el seu estat és greu, i que cal esperar l'evolució que faci en les pròximes 72 hores.

Pérez Rubalcaba, de 67 anys, exerceix actualment de professor universitari després de retirar-se de la política.

Només saber-se l'ingrés de Rubalcaba, tant el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, com el PSOE li han enviat missatges per desitjar-li una recuperació ràpida:

 

 

 

Fonts de la família han informat que, a més de Sánchez, "l'expresident Mariano Rajoy i la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, han parlat aquesta nit amb la dona d'Alfredo Pérez Rubalcaba, Pilar Goya, per interessar-se pel seu estat de salut" i que "la Casa Reial s'ha interessat també per l'estat de l'exvicepresident del govern i ex-secretari general del PSOE".

Els dirigents dels principals partits han enviat missatges de suport a través de Twitter:

 

 

 

 

Un polític també retirat, el basc Iñaki Anasagasti, li ha enviat un missatge de suport a través de Twitter:

 

 

Carrera al PSOE

Nascut l'any 1951 a Cantàbria, Alfredo Pérez-Rubalcaba va començar a militar al PSOE l'any 1974, on va desenvolupar tota la seva carrera política. En aquestes dècades ha ocupat diversos càrrecs polítics i institucionals.

Amb l'arribada del PSOE al govern d'Espanya l'any 1982, Rubalcaba va assumir diferents càrrecs relacionats amb la universitat i l'educació. L'any 1988 va ser nomenat secretari d'estat d'Educació i l'any 1992, ministre d'Educació i Ciència, càrrec que va ocupar fins al 1993.

Després de les eleccions generals del 1993, Felipe González el va nomenar ministre de la Presidència i de Relacions amb les Corts i portaveu del govern, càrrec que va mantenir fins a les eleccions generals espanyoles del 1996, guanyades pel PP de José María Aznar.

L'abril del 2006 va assumir la cartera d'Interior en el govern de José Luis Rodríguez Zapatero, que el 2010 el va ascendir a vicepresident primer i portaveu de l'executiu.

L'any 2011 va ser el candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, però les eleccions generals d'aquell any les va guanyar el PP de Mariano Rajoy, amb majoria absoluta i una important davallada en escons dels socialistes.

El febrer del 2012 va ser elegit secretari general del PSOE, després de derrotar Carme Chacón.

Va deixar la secretaria general el juliol del 2014, arran dels mals resultats del partit a les eleccions al Parlament Europeu d'aquell mateix any.

 

ARXIVAT A:
PSOE
Anar al contingut