Rosalía durant un concert
Imatge d'arxiu de Rosalía durant el concert al Primavera Sound 2023 (ACN/Jordi Borràs)

Rosalía tria la banda sonora del piromusical de les festes de la Mercè, més descentralitzades

La Mercè 2024 tindrà més localitzacions i aplegarà un total de 130 concerts amb artistes com Figa Flawas, Maria Jaume, Mama Dousha i Oques Grasses

Ja falta menys per l'inici de les festes de la Mercè de Barcelona, que se celebraran del 20 al 24 de setembre. Aquest dijous, el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Xavier Marcé, ha donat més detalls de la programació.

Un dels noms destacats d'enguany és el de Rosalía, que ha fet la tria de cançons que sonaran durant el piromusical que tanca les festes des de l'avinguda Reina Maria Cristina. Una iniciativa que des de l'Ajuntament es confia que també acceptin altres artistes en futures edicions.

Segons el regidor, l'artista de Sant Esteve Sesrovires ha acceptat fer l'encàrrec de manera "desinteressada" i "com un regal":

"Rosalía fa la banda sonora com un regal i és un goig per a nosaltres que sigui ella qui triï les cançons del piromusical."

 

Més localitzacions

La Mercè 2024 creix en localitzacions i, segons ha destacat el regidor Marcé, l'edició d'enguany aposta per la descentralització amb més d'una vintena d'escenaris arreu de la ciutat.

Entre les noves localitzacions hi ha el Port Olímpic i la platja de la Nova Icària, que seran els escenaris on es desenvoluparà la Regata Cultural, un conjunt d'activitats vinculades a la Copa Amèrica de vela.

L'espectacle Lullaby es podrà veure al Port Olímpic
L'espectacle "Lullaby" es podrà veure al Port Olímpic (Ajuntament de Barcelona)

En total, la programació inclou 130 concerts, 54 actuacions de cultura popular i 80 espectacles de carrer.

A més a més, la cultura popular tornarà a ser l'eix central de la festa, amb cites destacades com la Trobada Internacional de Gegants, les diades castelleres o el correfoc, que tindran com a epicentre la plaça de Sant Jaume. A més a més, les festes estaran marcades per la celebració de grans efemèrides, com els 650 anys de l'Àliga de la Ciutat o el 160è aniversari dels Cors de Clavé.


Els principals concerts de les festes

El programa musical tornarà a ser un dels plats forts de la Mercè i al llarg dels cinc dies hi haurà concerts d'artistes com Figa Flawas, Mama Dousha, Oques Grasses, Maria Jaume, Triquell, Miki Núñez, La Fúmiga o Els Catarres

El concert Figa Flawas tindrà lloc el divendres 20 a la platja de Bogatell
El concert de Figa Flawas tindrà lloc el divendres 20 a la platja del Bogatell (Ajuntament de Barcelona)

També hi haurà espai per a la música emergent, ja que les festes acolliran els concerts del concurs Sona9 o el projecte Pedrera 3.8, un espai per al debut i la promoció dels joves creadors de la ciutat.

La ciutat convidada és Casablanca, que aportarà la seva riquesa musical amb actuacions d'artistes com Maalem Hassan Bossou i Raúl Rodríguez Ensemble, així com espectacles innovadors com el de 3DNAN.

Pots consultar aquí tots els artistes que participen en la Mercè.


Un nou espectacle amb 300 drons

Xavier Marcé ha insistit que l'edició d'enguany --que començarà el divendres 20 amb el pregó de la il·lustradora Carme Solé Vendrell-- no només s'expandeix en termes geogràfics, sinó també culturals.

Per una banda, destaca que la Mercè coincideix amb la Setmana del Llibre en Català, que se celebra del 20 al 29 de setembre a l'Arc de Triomf. La cita, de fet, canvia d'ubicació, ja que el Moll de la Fusta estarà afectat per la celebració de la Copa Amèrica.

Pel que fa al cinema, per primer cop es faran projeccions a l'aire lliure de la Filmoteca de Catalunya. I també es posarà l'accent en l'alimentació amb esdeveniments gastronòmics, com el de Terra i Gust.

Cartell festa de l'alimentació 'Terra i gust'
Festa de l'Alimentació Sostenible Terra i Gust, del 20 al 22 de setembre al parc de la Ciutadella (Ajuntament de Barcelona)

Pel que fa als actes de llum i foc, la platja de l'Espigó del Gas serà l'epicentre del Festival Pirotècnic Internacional, que acollirà els espectacles de les companyies Fantastika Pirotecnia, procedent de Mèxic, i Pirotecnia López, de Santiago de Compostel·la, el divendres 20 i el dissabte 21 de setembre respectivament.

I, en aquesta línia, arriba una novetat. És l'espectacle Formes de Barcelona, en què 300 drons il·luminaran el cel amb diferents formes geomètriques inspirades en la capital catalana.

Espectacle de drons
L'espectacle de drons Formes de Barcelona es podrà veure els dies 22 i 23 al Passeig Marítim de la Barceloneta (Ajuntament de Barcelona)

Trobaràs aquí el programa complet de les festes de la Mercè 2024.
 

 

ARXIVAT A:
CulturaLa Mercè
Anar al contingut