Rosalía, premi a la Millor Col·laboració pel tema "Con altura" amb J Balvin (REUTERS/Marcelo del Pozo)

Rosalía s'emporta un MTV EMA i captiva amb una actuació ambiciosa

Exaltació de la cultura pop i el talent femení als MTV European Music Awards 2019, a Sevilla
Redacció Actualitzat

Repartiment generós de premis al talent femení aquest diumenge a la nit en el Palau d'Exposicions i Congressos FIBES de Sevilla, on s'ha fet la gala 2019 dels EMA, els MTV European Music Awards 2019. Actuacions consistents, impactants i televisives totes elles en una gala presentada amb molta empenta per Becky G.

 

Becky G ha presentat la gala i hi ha actuat (REUTERS/Marcelo del Pozo)

 

Ningú ha acaparat guardons, més enllà dels dos importants de Billie Eilish, que no hi era, com a Millor Nou Artista i Millor Cançó per "Bad guy".

Sobre l'escenari, molta música i molt variada, amb Rosalía captivant amb el tema "Di mi nombre". La seva ambiciosa actuació ha ofert una escenografia molt original: una enorme muntanya de cadires vermelles i una trentena de coristes, "palmeros" i ballarins, la majoria noies.

 

 

L'artista ha sortit a recollir el premi a la Millor Col·laboració per "Con altura", amb J Balvin.

"Aquest premi és per als meus germans El Guincho i J Balvin. Estic molt agraïda i em sento molt afortunada per poder fer música amb la gent que considero família."

 

Rosalía ha ofert una interpretació molt original del tema "Di mi nombre" (REUTERS/Marcelo del Pozo)

 

Amb aquest mateix tema, Rosalía ja va guanyar dos premis en una altra gala de l'MTV, els VMA, Video Music Awards, celebrada a Newark el mes d'agost, a la Millor Coreografía i al Mejor Vídeo Llati. 

L'artista de Sant Esteve Sesrovires optava a tres premis més: Millor Vídeo, també per "Con Altura", Millor Push i Millor Look.

La cridòria dels 4.000 assistents, ja de per si insistent des d'abans de començar la gala, ha aconseguit amb la catalana les seves cotes més altes.

Ben diferents han estat les actuacions dels rockers Green Day i Liam Gallagher, molt més clàssics.

 

Actuació de Liam Gallagher, que ha recollit el premi a la Millor Icona (Reuters/Marcelo del Pozo)

 

Tot i no estar present, també ha causat gran enrenou el premi al Millor Artista per a Shawn Mendes.

En l'apartat estrictament local, Lola Índigo ha estat l'escollida pels fans, que són els que voten aquests premis, com a Millor Artista Espanyola, imposant-se a Amaral, Carolina Durant, Anni B Sweet i Beret.

 

Actuació del grup sudcoreà de K-Pop NCT 127 (Reuters/Marcelo del Pozo)

 

El fenomen creixent del K-Pop va ser doblement present amb l'actuació de NCT 127 i amb el premis a la Millor Direcció i als Millors Fans a als també sudcoreans BTS.

Altres estils premiats van ser Nicki Minaj -Millor Hip Hop-, Martin Garrix -Millor Electrònica- i FKA Twigs -Millor Alternativa-.

 

Ava Max, premi al Millor Push (Reuters/Jon Nazca)

 

Els EMA també han premiat artistes com Taylor Swift -Millor Vídeo per "Me"-, Green Day -Millor Grup de Rock-, Halsey -Millor Artista Pop i Millor Look- i Ava Max -'Millor Push'-.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut